Återhämtning

Det här med att köra halverade pass i en vecka är både skönt och frustrerande! Jag har återfått energin i kroppen, så syftet är uppfyllt och jag är glad att jag unnade mig återhämtning. Men samtidigt ligger en tanke och gnager i bakhuvudet, att jag mesar. Det känns knappt som att jag har tränat alls, och så känner jag mig lite dålig. Trots att det ändå landar på ca 4,5 timmar totalt. Och samtidigt så har det ju inte känts busenkelt, intervallerna är fortfarande jobbiga även om jag bara gör hälften så många, och då blir jag liksom lite rädd inför nästa vecka när jag ska köra så hårt som det är tänkt! Hur eller hur så är jag sugen på att träna hårt igen! Det är ju härligt att få lov att bli lite extra motiverad med jämna mellanrum.

Veckans bästa pass var ett spontant styrketräningspass som jag och en kollega rev av i fredags efter jobbet, på gymmet i sjukhuset vi jobbar på. Det tar hem priset just för att vi gjorde det spontant, bara för att vi var sugna! Och det var så skönt att lyfta riktigt tungt efter att ha suttit framför en dator hela dagen och stelnat till. Det är inget vidare fräscht gym, och man är undangömd längst bort, längst ner i en källare, men det finns en skivstång så jag är nöjd!

Imorgon hämtar jag hem en ny blivande kärlek från cykelaffären… Stay tuned 😉

4 reaktioner på ”Återhämtning

  1. Känner igen mig själv i det du skriver. Försök komma ihåg att det är under vilan du blir starkare 🙂 Förstår att du periodiserar din träning, hur långa block kör du?

    1. Ja precis! Och att kontinuitet är mycket viktigare än att köra en massa hårda pass. Jag köper ett färdigt schema för triathlon av en coach, och han planerar ju olika block under året med uppbyggande/tävlingsförberedande/toppande delar osv, och jag måste erkänna att jag inte har exakt koll på vad som är vad, utan kör mest på som det står, haha… Sen så händer det att jag går ifrån schemat, som nu t.ex. när jag varit på semester och tränat mycket mer än vad som står, och då kompenserar jag med en lugnare vecka eftersom jag själv tycker det känns rimligt. Så jag har tyvärr inget bra svar på den frågan!

  2. ”Hur eller hur” så har du uppenbarligen blivit kalmarit! Blir så glad att läsa det du skriver. Kram

Kommentarer inaktiverade.