Alternativ vinterträning

På vintern så kan det vara väldigt svårt att alltid cykla ute. Men det är också ganska tråkigt att alltid sitt inne på en spinningcykel eller trainer. Så man letar hela tiden efter bra träningsalternativ. Jag kör oftast cykling inomhus och styrka men i ibland så tränar jag också andra saker, som simning, velodrom, längdskidor m.m

Nu i helgen så körde jag långfärdsskridskor. Jag pappa och min hund Ronja gick upp tidigt på morgonen för att sticka ut på isen. Jag har inga egna skridskor så vi hyrde ett par till mig. Vi åkte på norrviken en sjö i närheten av där vi bor. Å det var superkul! man kände en enorm frihetskänsla och jag önskade att turen aldrig skulle ta slut. Som komplement till cyklingen är det en jättebra träningsform för man använder typ samma muskler som när man cyklar. Trots att jag var ovan kände jag mig riktigt stark, inte som när man testar vissa andra sporter och inser att man inte är så vältränad i alla delar av kroppen.

Vi körde 24 km på två timmar och jag var riktigt mosig i kroppen när jag kom hem men jag hade haft väldigt kul så det gjorde inte så mycket. I framtiden måste jag verkligen åka mer skridskor, den perfekt vinterträningen.