Buddha Bowl!

Jag måste dela med mig av något som vi åt för första gången i förra veckan, nämligen hemmagjord Buddha Bowl. Jag börjar gå mer och mer åt det vegetariska hållet och ibland även vegansk. Väldigt roligt att upptäcka nya smaker och sätt att laga mat på. Jag ska också vara ärlig och säga att det är inget recept som jag stått och hittat på eller filurat på. Fick hem tidningen buffé som säkert många av er andra också får, och där fanns receptet.

Och oj så gott det var. När till och med mannen erkänner att det var riktigt gott, då var det bra !

Nedan följer receptet (avskrivet från tidningen Buffé)

Buddha Bowl – 4 pers / 30min

Ingredienser:

2 dl matvete
2 stora morötter
2 stora gul-/eller polkabetor
2 stora rödbetor
100g skuren grönkål
2 avokador
2 mjuktkokta ägg
1 tsk rostade sesamfrön
olivolja
flingsalt & svartpeppar

Kryddiga mandlar:
1 dl sötmandel
1 krm kanel
1/2 krm chilipulver
1 tsk honung

Apelsin- och ingefärsdressing
1 msk finriven ingefära
1 riven vitlöksklyfta
1 tsk dijonsenap
1/2 dl färskpressad apelsinjuice
1 tsk honung
1 dl mild olivolja


GÖR SÅ HÄR:

  1. Koka matvete enligt anvisning på förpackningen, samt äggen.
  2. Skala morötter & betor. Riv rödbetorna grovt & hyvla morötterna tunt med en skalare. Skala & skiva gul-/ eller polkabetorna tunt.
  3. Massera grönkålen med 1msk olja & 2krm flingsalt. Dela, kärna ur avokadorna. Skär i klyftor. Skala & halvera äggen.
  4. Kryddiga mandlar, Stek mandeln hastigt i 1 tsk olja & tillsätt kryddor, honung & 1/2tsk flingsalt.
  5. Dressing, Mixa alla ingredienser till en slät dressing & krydda med 1 tak flingsalt.
  6. Blanda hälften av dressingen med matvetet & fördela i fyra skålar. Toppa med grönsakerna i olika högar. Lägg på ägg & ringla över resten av dressingen. Toppa med sesamfrön.

Dom bjöd även på fakta om:

INGEFÄRA & GRÖNKÅL
Ingefära är en kryddstark rot som verkar antiinflammatoriskt.

Grönkål innehåller massor av C-, A- & K- vitamin, men är även en källa till vitamin E& mineralerna kalcium & kalium. I grönkål finns också antioxidanter som flavonoider & karotenoider (bland annat lutein) som historiskt använts i antiinflammtioriskt syfte.

Recept och fakta:
Buffé #01 / 2019

Facebook Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *