Årets utmaning!

För några veckor sedan gjorde jag något galet… jag anmälde mig till ett 6-dagars etapplopp i slutet på juli. Men det är inte det som är galet egentligen, för 6-dagars etapplopp har jag cyklat förut. Det galna är att loppet går i ITALIEN! I berg! Spännande och häftigt så in i bänken! Men också lite skrämmande. Jag älskar att cykla i berg, men kommer jag klara detta? Tjaa… vi får se hörreni 🙂 Det kommer utan tvekan bli min största utmaning i år.

Loppet heter Giro delle dolomiti och alla etapper består såklart av rejäla klättringar och långa utförslöpor. En riktigt bra grej är att tidtagningen bara sker uppför, så det blir förhoppningsvis inte så hetsig cykling utför då. Man bestämmer förvisso alltid själv, men allt som oftast tar den lille tävlingsdjävulen över spakarna och styr hej vilt. Känner ni igen det?

Jag ser fram emot pinan, euforin, naturen – ja, hela upplevelsen – och att få dela den med min sambo som också ska cykla loppet. Och glassen! jisses vad jag längtar efter att få frossa i den underbara italienska glassen!!

Den legendariska klättringen Passo delle Stelvio kommer bita bra i mina ben. Den består av 48 (!) serpentiner, 23,85km och har en topphöjd på 2757möh. En rejäl knuta att bocka av på listan!

”Difficult roads often lead to beautiful destinations”

 

http://www.girodolomiti.com

9 reaktioner på ”Årets utmaning!

  1. Sjuuuukt coolt!!! Vill ha livesändningar från utförslöporna 😉

  2. Åh vad roligt det låter! Ska bli så spännande att höra mera om det här. ???

  3. Men HERREGUD så underbart!
    Har varit och cyklat i Dolomiterna 2ggr och missat Stelvio båda gångerna pga vädret och det är helt fantastiskt att cykla där. Kan du packa med mig i din väska 😉

Kommentarer inaktiverade.