Cykelintervaller 30k

Jag tog tåget från Linköping till Skövde i fredags för en helg med lite extra fokuserad träning på 30k. På schemat stod det cykelintervaller 4 x 20min vila 2 min tröskel på lördagen och simteknik idag på morgonen innan jag tar tåget hem igen.

Cykelintervallerna var tillsammans med några härliga brudar i tävlingsgruppen. Det gör så stor skillnad för mig att köra ett intervallpass själv eller med likasinnade som också kämpar på. Såklart kul att prata under upp och nedvarvning.

Tanken var att jag skulle ligga på låg tröskel och jag lyckades nog ligga på låg tröskel eller strax under. För mig innebar det en watt på ca 215-220 och borde kanske legat på 225-230 för att hamna i rätt pulszon.

Tränar ni utifrån pulszoner?

Jag blev i alla fall mycket glad över att jag klarade av att köra intervallerna pga min muskelbristning i insida lår. Var nog bra med lite längre intervaller för då blir inte motståndet och farten lika snabb som vid kortare tuffare intervaller.

Simningen blir ren teknikträning med min coach, dessa tillfällen är guld värda. Att få lite saker som jag kan fokusera och tänka på under mina simpass framöver.

Så ser fram emot en vecka med mycket simning och cykling!

Facebook Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *