Äventyr med olika karaktär på två helt olika cyklar

Den här veckan har jag bara lyckats få ihop två träningspass men båda helt fantastiska på sitt sätt.

I tisdags var det helt underbart väder så jag passade på att sluta lite tidigare från jobbet för att komma ut i ett härligt snöigt landskap när det fortfarande var ljust. Jag valde min stigcykel som är den lättare av mina två mtb (har en enduro också). Kompisen/cykeln som är snabbast på stigen och klättrar som en bergsget, nu har hon också rustats för vintern med dubbdäck. Jag visste att det skulle bli tungt i snön.

Daniel har varit bortrest i veckan så det har som sagt inte varit så lätt att få ihop träningen men idag fick jag ihop en längre runda på min gravelbike. Tre timmar upptäckarfärd på snöiga skogsvägar i solsken – helt lyrisk men trött när jag kom hem. Cyklade några nya vägar som jag inte vågat mig på innan, det är ju ofta ont om tid och då är det lättare att ta det säkra före det osäkra. Det händer ju lite då och då när man testar nya grusvägar att man hamnar där vägen slutar – på någons tomt och då är det ju bara att vända tillbaka.  

Graveln köptes från början mest för pendlings skull men jag insåg snabbt vilket kul komplement den är till mtb och racer. Man kan säga att det är en grusvägsracer; den har skönare sittställning än en vanlig racer, plats för bredare däck, fästen för stänkare, diverse väskor och flaskställ. De hydrauliska skivbromsarna är super när det är kletigt ute eller backigt. Den har också längre hjulbas än en cross vilket gör den stabilare. Fram mot våren/sommaren tänkte jag prova bike packing med denna pärla, jag ska försöka hitta landsväg och grusväg som leder till någon mysig sjö med vindskjul där det går övernatta. Någon som har något förslag?

Efter förra veckans inlägg har jag också bestämt mig för att börja träna mer målinriktat. Denna gång kommer jag sätta förutsättningarna innan jag bestämmer målen. Tiden är begränsad, att nå de mål som jag först funderat på skulle innebära att jag måste prioritera bort annat (roligt) i mitt liv samt mina livsnjutare cykelpass för att göra tid för den träning som ger mest effekt. Jag är inte riktigt villig att göra det – inte idag. Mina förutsättningar idag är: två barn i två helt olika åldrar (5 och 17), heltidsjobb, mtb guide, håller mtb kurser, kassör i vägförening med 90 hushåll och husägare. Man kan säga att prioritera är viktigt när man är jag.