Snö, slask, kyla, tö, slask, kyla, regn…

Ny vecka!

Här i Karlstad har vintern varit ungefär som rubriken. I Australien cyklade jag varje dag och hade oftast träningspass med mitt lag på mornarna innan jobbet. Nu har jag ynka 6km till jobbet som jag antingen cyklar eller joggar och tränar antingen löpning eller cykel inomhus på kvällarna.

Karlstads kommun har varit duktiga på att fixa till cykelbanorna när det har varit kallt eller snö så framkomligheten har inte varit några problem alls, problemet är däremot saltet som används för att hålla cykelbanorna och vägarna framkomliga. Det verkar som om när det slaskar blir det ännu värre, förra veckan var det ett ställe på vägen som var lite som en vit saltgröt att köra igenom och jag tvättade cykeln varje dag…

Ett tips är att ha ett paket våtservetter på jobbet, i ryggan eller några engångsförpackningar i sadelväskan (de kan även komma till användning för händerna när du lagat punka). Jag torkar av det värsta saltet/leran från cykeln och tvättar den när jag är hemma på eftermiddagen. Själva torkandet tar bara någon minut och så kan du cykla en skapligt ren cykel (som dessutom kommer hålla längre) hem 🙂

Sofia

1 reaktion på ”Snö, slask, kyla, tö, slask, kyla, regn…

Kommentarer inaktiverade.