Äntligen!

Ännu en vecka har gått och vintern fortsätter här i Leksand. Mycket snöskottning och -20 i mitten av veckan och nu snöblandat regn. Kontraster minsann! Träningen har mest bestått av pass inne med undantag för i dag då jag tog en tur upp till ” utsikten” med skateskidorna. Tung lös snö i skatebädden gjorde turen super tung. Utsikt fick man inte heller när man kommit upp de höjdmeter som man måste ta hemifrån mig men oj vad bra träning jag fick! Jodå det var träning hem också eftersom det var som skidorna sög fast i underlaget. Frisk luft är toppen men föret kan verkligen döda träningsglädjen vissa turer.

Vissa turer är man glad att vara hemma igen!

Har ju tjatat om att jag ska skaffa ny smart trainer länge nu på bloggen. Och ni som läste förra veckan vet att jag till sist beställde en elite direto. Nu har den äntligen kommit. Hämtade det stora , mycket större än jag trott paketet i onsdags . I torsdags kväll efter cykelspinningen följde en snäll kompis med cykelverktyg med hem och monterade på en kassett på trainern. Jag har i princip bara insektsnycklar och däckavtagare, kedjebrytare i cykelverktyg så brukar alltid be om hjälp om det är svårare än så. I min cykelklubb finns många snälla duktiga som gärna hjälper till. Tänker att jag borde lära mig mera, i alla fall de enklare grejerna! Får bli ett mål i framtiden tänker jag.

I alla fall cyklade jag mitt första pass på den nya trainern i fredags. Krävde lite förberedelser som att hitta bästa stället för wi-fi täckning i källaren. Det är ganska svalt i vår källare så vill gärna vara där. Laddade hem Zwift appen och råkade trycka igång en bana men insåg att det var för tufft tempo och att skärmen på mobilen var för liten. Bytte till I-Pad och det var mycket bättre. Till skillnad från när jag först provade Zwift fanns det nu inga instruktioner, vilket jag hade behövt! Valde en varv bana i watopia med lite berg. Det var verkligen svettigt och jag slutade efter en timme med ganska möra ben ska jag säga. Kan inte skryta med höga watt som man hör kompisar göra men med träning finns här stora chanser till förbättring. Nästa pass är planerat till måndag. Ni har nog inte läst det sista om det här med trainern.

Efter uppehåll från velodromträningen förra veckan ska jag äntligen tillbaka dit i morgon . Förra helgen var det SM tävlingar med många fina prestationer. Tyvärr kunde jag inte vara där och titta.

Ha en toppen vecka med träningsglädje! Jo, det är så viktigt att ha lite kul med träningen då gör det inte så mycket om det blir något trist skidpass med mjukklistersnö!

Facebook Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *