Fredags-AW på vårt sätt

Ibland blir ju bara helgen så där extra bra, med tid för mycket cykling och roligt umgänge! Så var det den här helgen för oss… Det började direkt efter jobbet på fredagen. Vi hade bestämt oss för att ”omväga” hem, det är när vi väljer den finaste i stället för närmaste vägen hem. För det första hör det inte till vanligheten att vi två cyklar hem från jobbet TILLSAMMANS. Men eftersom fredagen alltid är trevlig att avsluta på ett speciellt sätt, så bestämde vi oss för att det var dags att ha en ”AW på vårt sätt” – på cykeln.


Frida fick stuva in sin cykel i det lilla köket på jobbet, och hela dagen gick hon där och slängde längtande blickar på hojjen…

Omvägen hem från stan till Steninge går på Prins Bertils stig, förbi sommarparadiset Tylösand, Frösakull och Ringenäs, genom en fantastisk sandskog och avslutningsvis längs strandängar ända ut till Steninge, totalt knappt två och en halv mil. Enligt vårt tycke, en lika magisk väg en blåsig och regnig februaridag, som när solen får havet att glittra i maj. Just i fredags blev en sån där regnig, blåsig och snart även mörk eftermiddag. Onödigt mörk på slutet, eftersom vi hade glömt ladda cykellamporna. Hade vi inte gått mot ljusare tider? Nåväl, fördelen med att tävlar mot mörkret är att man trampar på allt vad man har. En piska så god som någon…

På tal om piska ja…Snart piskade oss regnet i ansiktet och mörkret föll. De sista strandängarna hoppade vi över, då blev det asfalt raka vägen hem. Som vanligt skrattade vi lite åt oss själva, mest åt att ingen av oss vid något enda tillfälle klagat på vädret. Det är oftast så när vi cyklar. Vi tänker på att det regnar först när vi har cyklat klart. Visst är det en av fördelarna med att cykla MTB i stället för racer, att man inte blir så beroende av vädret? I bland är man ju nästan ÄNNU nöjdare efter ett ”skitväders-pass”…

Lisas cykel fick sova över hos Frida för att vara redo för en ny runda nästa dag. Med inledande vackert blå himmel verkade lördagens tur bli torrare, i alla fall från ovan. Vi rullade norrut längs strandängarna. Där forsade dock vattnet oväntat fram, som värsta vårfloden. Det blev många alternativa vägval för att slippa bada på kuppen. Härligt vårtecken, även om det nog kommer bli några vändor vinter till.

Näpp, just i dag tränar vi nog inte att cykla över denna bron…

Målet med dagens cykeltur var att hitta tillbaka till en stig vi hittade en mörk kväll i vintras. Men av någon anledning ser det aldrig likadant ut när vi kommer tillbaka i dagsljus. Men den som letar den finner…Kanske inte det den söker, men man kan ju ha turen att i stället finna något nytt.

Så blev det för oss i dag. Plötsligt, i den tätaste skog, men bara några kilometer hemifrån uppdagar sig en skridskobana i klass med Rockefeller center… En minisjö med en ö i mitten. Dessutom riggad med färdiga sittbänkar och grillplats. Blir det ny köldknäpp i vinter så ska definitivt ett par vedträn till eldstaden och en termos äppleglögg finnas med i ryggsäcken på nästa runda hit.

Lyckan att fortfarande finna mycket nytt, även i det närmaste grannskapet

Nöjda med dagens runda och framför allt nya stig-fynd, gottade vi oss (medan vi nu cyklade hemåt i ösregn igen) åt att vi fortfarande hade en rolig cykelaktivitet kvar den här helgen. En middag på lördagkvällen med cykelkompisen Anna. Anna är läkare och vi har pratat med henne om hur man kan förbereda sig lite bättre för om olyckan är framme när man är ute och cyklar. Vad kan vara bra att ha med sig? Hur gör man om kompisen slår huvudet i en sten och tuppar av? Vad gör man om ett ben går sönder? Hur får man ambulansen att förstå var man befinner sig? Det blev en spännande minikurs efter middagen, i sällskap med lite välförtjänt bubbel. Vi fick massor av bra tips av Anna, bland annat små saker som tar lite plats i sadelväskan eller ryggsäcken men som kan vara guld värt att ha med sig om oturen är framme. Mer om det kommer, men det får bli i ett eget blogginlägg.

SAM SPLINT – ett väldigt fiffigt och hopfällbart stödförband…
Skål för en riktigt bra cykelhelg…

/ Frida och Lisa / Happybikerchicks