Semester med familjen!

Efter en rivstart på det nya året är det äntligen dags för lite återhämtning.

I vårt fall blir det alltid aktiv återhämtning i någon form, cykelsemester, kajakpaddling, fjällvandring eller som nu skidresa.

Här är vi på väg upp i liften

Skidresa passar hela familjen; 5 åringen, 17 åringen och oss vuxna. Trodde vi iaf? Kvällen innan vi ska åka får 17 åringen för sig att han inte ska med. Han ska bara inte med trots att resan varit bokad sedan en tid. Först diskussion, sedan försöka övertala honom, sedan du ska för sjutton med för du får inte vara hemma själv!

Väl i bilen hann vi inte köra mer än 30 min från Göteborg när vi kom på att vi glömt snökedjorna till bilen och det skulle snöa en hel del, alltså bara att vända eftersom vi ska upp i brant Norsk fjällterräng. Bilresan gick väl som en bilresa brukar med en 5 åring – kisspauser, kanelbullekladd i bilsätet och lite tjafs med storebror som bara ville sitta ifred med musik i öronen.

Gaustablikk ligger i Telemark Norge och alldeles vid Rjukan, orten där Tyskarna under Norska ockupationen drev en anläggning för att få tillgång till tungt vatten – en ingrediens i kärnvapentillverkningen. På fjället hittar vi också det som anses som Norges vackraste fjälltopp Gaustatoppen 1 883 möh. Man kan åka en bana inne i berget upp till toppen som vi tänkt göra någon dag.

Dagarna varvas med skidåkning och stugmys.