Träning, vinterbad och lite däremellan

De senaste månadernas cykling är lite samma, samma. I veckorna korta, hårda pass varav de flesta inomhus. På helgerna långa, lugna pass utomhus. Beroende på vilken vecka jag är i periodiseringen har jag olika många vilodagar och olika många, olika hårda pass. Det är inte så spännande i sig, men något som är riktigt spännande är hur stark jag börjar bli! Jag hoppas att jag får revansch i år och kan få sprätta runt på alla lopp stark och frisk. ??‍♀️ Tar med mig från förra året att det i grund och botten handlar om att ha roligt, det ska jag aldrig glömma! Så – stark, frisk, ha roligt och gärna vara ruskigt snabb – så tänker jag mig årets säsong ?

För att hålla motivationen uppe är det gott att bryta ekorrhjulet av träning lite då och då också. Så jag har varit på hockeymatch för första gången i mitt liv! Det var roligt ståhej och vinst för hemmalaget. Jag har varit och vinterbadat två gånger och är helt frälst. Detta ska bli en självklar del av alla kommande vintrar. Kontrasten mellan att frysa ihjäl lite i havet för att sedan svettas ihjäl lite i bastun är uppiggande, utrensande och… förnyande! Efter ett par timmars skiftande mellan iskallt och brännhett är jag så totalt avslappnad och tillfreds. Som en ny människa! Prova vet jag!

Lite halvkaxigt har jag också antagit en utmaning från världens finaste bonusdotter. Jag har 10 veckor på mig att lära mig gå ner i spagat! puh! Jag ska i alla fall ge det ett ärligt försök. Jag kör mycket rörlighet för att jag blir bättre på cykeln då – men spagat är jag låååångt ifrån i dagsläget – så det är bara att steppa upp det hela! Någon som vill vara med?

8 veckor inomhus kvar – sedan kör jag igång utesäsongen på Mallorca. Jippie! Sommaren är snart inom räckhåll hörreni ?


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *