The Rules

Hej ! Men vad ska nu människan skriva om? Hör det här ens till cyklingen? Ja men det gör ju det.

När du kom ny till landsvägsträningen och någon tipsade dig om att skalmarna på glasögonen skulle vara utanpå hjälmbanden, då är det från the rules. Här finns en massa regler 100#, för att vara exakt .

Kanske finns de för att skapa en sammanhållning, ungefär som att man i sitt yrke har ett fackspråk. Men inte så sällan kan det användas till att göra andra osäkra och att nya inte känner sig välkomna till cyklingen.

Men hur gör jag då? Jo jag har läst reglerna och bestämt vilka som är viktiga och inte, några är lite roliga också! Det varierar mycket tycker jag! Jag tycker att det är bra med svarta bibs för att det passar till allt och inte för att det står i reglerna. Vilka kit man har är ganska oviktigt och det är väl som med kläder i övrigt, man har olika smak. Jag har tex inga problem med att ha på mig ett proffskit (älskar Canyon srams kit) ser det som att jag stödjer damcyklingen snarare än att jag bryter regeln om att inte bära lagkit om du inte får betalt för det. Tycker ändå att det känns bra att vara snygg/ hel och ren när jag cyklar. Bespara oss genomskinliga bibs i klungan, urtvättat och fladdrigt går också bort!

Tänkte ge er några av de regler som jag gillar! Så jag har valt ut några favoriter. Ni kan själv välja ut era egna eller för den delen strunta i att läsa dem alls! Men det kan bli roliga / heta diskussioner om man pratar om detta på ett fika stopp.

Här kommer de, på engelska med min fria tolkning/översättning!

Rule #2 Lead by examlpe – var en förebild. Självklart är du en representant för cyklingen och agerar efter det. Vi vill ha gott rykte och få flera att cykla, hjälp varandra.

Rule #5 Harden the fick up – Inget gnäll i klungan! Opus vad hårt tänker någon men är det träning och du inte vill träna? Varför inte stanna hemma istället för att förstöra stämningen. Alla klubbar har någon som har tusen ursäkter och ska stanna och fixa hela tiden och det är taskigt emot de som är där för att träna. Fixat barnvakt eller vänt ut och in på sig för att komma med!

Rule # 6 Free your mind and your legs will follow. Du klarar mera än du tror, din hjärna är ofta din värsta fiende. Ibland behöver vi sluta tänka och bara trampa.

Rule # 9 IF you are out riding in bad weather, it means you are a badass! Period! Ja, ingen kan väl säga någonting om den. Själv har jag väldigt svårt med motivationen i vått och kallt väder så hatten av för er som kör i alla väder året om!

Rule #10 It never gets easier, you just go faster! Sanning om någon! Har ni tänkt – om jag tränar blir det inte så jobbigt? Har det fungerat tycker ni?

Rule # 12 The correct number of bikes you own is n+1. Ha man behöver alltid en ny cykel och visst är det en prylsport. Tänk efter vad ni ska satsa på annars kan detta bli en dyr historia . Jo ”n” står för siffran (numret) på hur många cyklar du har nu om det är någon som funderat på det.

Rule # 19 Intruduce your self. Hälsa på alla du inte känner när du kommer till träningen. Gärna ta i hand. Är du ny är det extra viktigt. Ute på vägen hälsar du alltid på andra cyklister (oavsett cykel och klädsel). Om du inte vill släppa styret, nicka, vifta med fingrarna, heja!

Rule # 43 Don’t be a jackass! Varit inne på detta på några andra regler, hälsa, var vänlig och hjälpsam till de som behöver. Låna ut pump eller slang. Häng inte av nybörjare på deras första runda, ja, listan kan göras hur lång som helst. Tycker Bamse sammanfattar det hela mycket bra: den som är stark måste också vara snäll! Heja Bamse!

Rule # 58 support your lokal Bike shop. Varför det när det är billigare att köpa ifrån Kina undrar några? När du vill ha delar samma dag, när du kört fast med lagandet av någonting på cykeln är du ganska glad att de finns och inte har gått i konkurs eller hur? Miljöaspekten väger ju också in.

Rule # 67 Do your time in the wind. Ingen, jag säger det ingen ingen gillar någon som ligger på hjul för att spurta om på slutet! Ta dina förningar om det inte är mästerskap! Är du svagare är det okej att ta kortare förningar eller ligga i svansen men det är nära en dödssynd att komma hem pigg om man inte tagit vind!

Rule# 77 Respect the earth, do not litter! Självklart eller hur? Ner med pappret i fickan igen, du ska ändå tvätta tröjan! Vi håller rent!

(Vill du själv kolla upp The rules gå in på velominati.com eller googla.) Nedan kan ni se till fällen då The Rules helt har struntats i, man väljer själv det är som med vett och etikett i bland är det bra andra gånger hopplöst gammalmodigt.

Lätt att leva efter va?

Ja, bara för den som vill alltså, ha en bra vecka alla vänner.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *