Team träff

Denna helgen var det dags för första träffen med Skoda Cycling Team. Startade lördagen med att gå upp vid 04.00, för att sedan åka bil ned till Örebro för att ta tåget därifrån till Stockholm. 

Klockan nio var alla samlade, många nya ansikten, men trevligt och träffa och hälsa på alla. Intervju och fotografering började dagen med. Föreläsningar om bland annat Poc, Maurten och Verge.

Sedan fick vi föreläsning av Mattias Reck om träning, sedan traskade vi till Echelon och gjorde fystester. Ett nytt upplägg som jag aldrig kört förut på det. Brukar vara ned till Göteborg till Aktivitus göra tester. Men på dessa fystester skulle vi sitta på en Wattbike, redan där kändes allt nytt. Totalt var det tre intervaller totalt med en cykeltid på 1h 30min. Första intervaller var att maxa 3sek med att hålla ut 15sek, svårt att veta hur man ska dra på motstånden på en wattbike, när man är van vid monark. Andra intervallen var att maxa 90sek och sedan försätta trycka på sammanlagt i 4min. Sista intervallen var det att maxa 4min men att hålla ut i 20 minuter.

Blev ett sämre resultat än vad jag haft innan, nu slutade 20min på 4watt/kg. Men kan vara svårt att jämföra med tidigare tester då man inte kör andra intervaller innan man skulle maxa 20min. Och även van att göra FTP tester med blodstick i fingret och mäta laktat på det sättet.

Ska bli intressant och se skillnaden på Mattias Recks utlägg mot Richard Larsens schema. 

Sedan hade vi utdelning av utrustning och kläder. Fick bland annat hjälm och glasögon av POC, cykeldator av Garmin, stor låda från muc-off, gels och dryck av Maurten. En stor bag med saker. 

Andra dagen, idag söndag bestod av nya föreläsning om Canyon och Garmin och gå genom upplägget för Vätternrundan. 

Åker ifrån Stockholm med en besvikelse över fystesterna men med en grym motivation och pepp till träningen som väntar. På fredag 1:e Mars startar Mattias Recks upplägg.

Instagram @nybergnatalie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *