Zwift – en annan typ av vinterträning!

Cykla ute om vintern är i första hand cykla för att njuta (men även för pendling). Körde ute i lördags på förmiddagen när solen var uppe och det var sådär 6 plusgrader – det var riktigt, riktigt skönt. Inte tänka på något utan bara trampa och andas frisk luft.

Men för att köra intervaller och de passen med mer ”kvalitet” sitter jag inne i garaget med en Carola-fläkt riktad mot mig. Har sedan ett par år tillbaka kört med ett program som heter Zwift. Ni som läste mitt förra inlägg om att jag aldrig skulle börja cykla i klunga så var det samma sak med detta. Cykla i ett dataprogram – skulle inte tro det?! Känner ni igen mönstret? 🙂

Att koppla upp sig mot datorn och gå ut och sätta sig har många fördelar. Inte minst är det tidseffektivt – ska jag köra en timme så är jag borta en timme och det blir kvalitet på träningen. Man kan göra egna anpassade träningsupplägg eller så kan man följa de som redan ligger i programmet. Körde i början med program i Trainerroad men jag tröttnade på att se staplarna jag skulle köra efter. För vissa passar det kanon men det var verkligen inte min kopp te utan Zwift passar mig.

Testa, det kanske är något som passar dig med? Man får prova gratis ett visst antal mil så kör på!

Kör ett intervallpass som jag skapat innan och som styr motståndet i trainern.

Hör gärna av er om ni har frågor eller om ni är sugna på att testa!

emma

4 reaktioner på ”Zwift – en annan typ av vinterträning!

  1. Ja va bra!! Det vill jag testa. Funkar det till alla trainers med bluetooth tro?

    1. Kul! På deras hemsida kan du se vilka trainers som är kompatibla och som funkar att köra med.

  2. Kul känner folk som skojar och säger att de aldrig mer ska cykla ute efter att ha kommit igång med Swift!

Kommentarer inaktiverade.