Den roliga träningstävlingen :-)

I cykelvärlden finns det ju tävling och så finns det tävling. Oftast så kan man tävla i alla fall i Moutainbike året runt. Bor man i Skåne som jag gör så är det bara att ta båten/bron över till utlandet.. Danmark, så finns där både en, två och tre olika vintercuper. Men att få köra lite träningstävling är något som har hängt med sedan jag började cykla för väääldigt länge sedan.

Det är som en riktigt tävling som är på skoj men som samtidigt är på riktigt. Läs värre än VM *hahaha* Man kör sina varv på sin tid.. man kör som att det gällde livet. Det är fullaste allvar när starten gått *haha* Samtidigt är en träningstävling en riktigt bra träning för det som komma skall. Man blir van att köra tillsammans med andra, trängas, att ta sin plats. Att få öva när man har press på sig.. man ställs ju inför exakt samma som att det skulle vara på riktigt men här har du råd att kanske prova ett annat spår om det du tog förra varvet inte 100 funkade.. här får du öva på det där som du kanske tycker är läskigt.. hoppa eller att studsa över massa rötter eller varför inte bemästra det där med stenar. Här har man chansen att köra allt man har och kunna träna på det samtidigt som pulsen är på rött. På det viset så blir det ju inte panik när samma hinder dyker upp på den där riktiga tävlingen. Det är bara fördelar alltså.

Personligen tycker jag det är sjukt kul, det är träning och tävling i ett.. hur bra är lixom inte det 🙂 Sen får man träffa samma tosingar som en själv som går upp tidigare än tuppen för att åka en träningstävling. Så jo det är fler än jag som tycker det är sjukt kul 🙂 Personligen så tävlar jag mest mot mig själv när jag kör.. tex den här gången ska jag komma över den där stenen eller komma upp för den där backen. Behöver jag ens nämna hur det känns när det funkade att komma över stenen eller upp i just den backen. Ni vet.. man blev helt plötsligt stålmannen eller nått liknande *hahaha*. Kör man samma bana som innan så kan man ju tävla mot klockan också.

Så denna vintern har jag kört en sån liten cup i Hässleholm, idag var sista deltävlingen. Banan är så kul, rolig och minst sagt jobbig.. den utmanar en och har en massa konstigheter man ska upp och ner för, där är stenar och rötter i alla riktningar. Man blir sketatrött .. men gud så rolig det är. Det är gött att få slipa lite på tekniken. Dagen till ära fick slira runt på ett gäng hala rötter och skumpa över en massa stenar och som det inte va nog, så var där lite lera oxå, vissa tittade mera på den än andra, jag passade på att liggcykla lite precis där.. blir blåmärken som minne av den marksyningen.. ups.. men jag är lika glad för det.. jag fick ju cykla och bli trött (läs halvdöd)

Så jag tycker att får du chansen så ta den, prova på att åka en träningstävling.. det är så mycket roligare när man kör med alla andra som oxå är där för att det är såååå kul att hoja :-D. Glöm inte att du kör för sin egen skull och sätt upp mål efter det. Du kommer får så många roliga minnen.

Bjuder på lite blandade bilder från lite olika sånna här kuliga tillställningar.. både nya och en del väldigt gamla..

Keep biking..
// Linda 🙂