Huvudbry

Ibland känns det som om vi bor mitt i ”cyklingens Mecka”. Det kan bero på: 1) att vi är partiska eller 2) att vi har noll koll på andra ställen. Men ett är säkert – här finns så många roliga cykelgäng som alla på sitt vis och med öppna armar bjuder in fler att upptäcka cyklingens tjusning. 

Nyligen dök en inbjudan till ”Dirty Halland – 150 km allroad adventure” upp i det sociala flödet. (Det är två av dessa roliga cykelgäng, MTB i Steninge och Team CYKLAMERA, som tillsammans med nyöppnade fantastiska cykelfiket Feldts Socker & Cykel anordnar detta evenemang i slutet av mars) Vidare stod att läsa: ”Det blir ett 150 km äventyr på blandat underlag där Halland får visa oss både sina djupa skogar, branta backar och havsnära cykling”.  

Vi skrev upp datumet direkt! Sedan började huvudbryet…

Hrm…Vad stod det nu mer i inbjudan egentligen?

”Cyklingen kommer att gå på varierat grusunderlag, med inslag av singletrack och asfalt.

OK, då går ju landsvägscyklarna bort, återstår gör våra MTB:s. Oj, 150 kilometer på dem, då slår vi vårat längdrekord (Bockstensturen 100 km) med råge. Men det var ju å andra sidan en helt annan typ av lopp…

”Gruppen håller ihop de första kilometrarna och sedan är det fritt fram”.”Ta det lugnt och häng med gruppen, få med ett gäng på en liten utbrytning eller gå solo ”On a mission”. 

Oj, vad menas med fritt fram? Vi kommer ju förmodligen inte ens kunna hänga med gruppen de första kilometrarna, vårat alternativ kommer ju att vara att slå av på takten och se alla försvinna framför oss…  

”Turen kommer finnas nedladdningsbar som GPX”.

”Oh Shit!” Vi som är så katastrofalt kass på att läsa kartor, som cyklar vilse hela tiden och dessutom bara skrattar åt det. Våran runda kan ju komma att bli betydligt längre än 150 km….

Ja, ni hör själva – våra annars ganska positiva hjärnor släppte nu in varenda hjärnspöke som knackade på. Dessutom klickade vi fram vilka de ca 80 personer var som hittills svarat ”Kommer” i inbjudan och upptäckte att det bara var 3 andra tjejer. Bara på profilbilderna såg samtliga anmälda grymt snabba ut…Nä, det här kan ju omöjligt vara en aktivitet för oss, tänkte vi uppgivet och skrattade lite åt oss själva.

Läs mer om Dirty Halland här.

MEN…så fick vi till en så där fantastisk Njutarcykling efter jobbet i fredags igen, det vi numera kallar ”Cykel-AW-på vårat vis”, med havsnära cykling utmed havet och lite fredagsbubbel på vägen. Och cykelsinnet var på sitt bästa humör igen och hjärnspökena portade. 

Och så sa vi till varandra ungefär så här…

Okej, det vi redan VET är att vi kommer att vara absolut sist i mål den här dagen. Förmodligen kommer de inplanerade kontrollerna, bland annat öl-stoppet har bommat igen långt innan vi kommer fram.  Och den planerade, sköna ”After Biken på Socker & Cykel”, ja den kommer vi ju förstås att missa med typ ett halvt dygn.

MEN… Det är ju ett fantastiskt roligt initiativav arrangörerna!!! Och ingen kommer ju att tycka att vi är ”loosers” – vi cyklister är ju inte såna… Det gäller bara att påminna sig att man kan göra det på ”sitt sätt” och att det också går bra, och i bland är det ju den största utmaningen av alla…

JA, så just nu i alla fall, en knapp månad före utsatt dag, så lutar det år att vi försöker ger oss på den där gräsligt långa cykelrundan, som kanske inte blir en ”Njutarrunda från start till mål”, men någonting annat, och så kör vi så långt vi bara kan och orkar den 23 mars… Och så får det räcka gott och väl! Ett nytt cykelminne kommer det garanterat att bli!!!

(Men…det där kan ju också komma att ändra sig, om hjärnspökena hälsar på igen…)

Kanske finns det fler som känner igen sig i det här? Hur brukar ni tänka? Och hur tar ni er över de hinder som kanske egentligen bara finns inombords och inte i verkligheten?

Vill kanske någon mer hänga på, så tveka inte att anmäla er, ni hittar eventet på facebook under Dirty Halland. Loppet är dessutom gratis tack vare alla givmilda sponsorer. Och sedan kan ni ju antingen ”gå solo on a mission”, eller hänga med oss eftersläntrare där bak…

/ Frida och Lisa / Happybikerchicks