Träning på resande fot

I lördags åkte Rob och jag till Köpenhamn och var där till igår då vi åkte vidare till hans föräldrar strax utanför Manchester. Både Köpenhamn och Leek har hitills bjudit på typiskt vårväder – regn och blåst.

Jag har bara varit i Köpenhamn på genomresa som barn så jag kom inte ihåg någonting från staden men det var kul att turista lite i grannlandet.

Det fanns inget gym på vårt hotell, vilket inte var något jätteproblem – utomhus är ju bäst… eller hur? Själv älskar jag kartor så jag planerade ett par joggingrundor vi skulle ta innan frukost för att både få lite turistande och motion in på samma gång. Det både regnade och blåste båda dagarna så det var inte speciellt trevliga förhållanden att springa i och jag tror vi tog oss ut mest tack vare att vi peppade varandra.

Att springa på nya ställen är kul men om du vill springa fort se till att du undviker rusningstrafik! I måndags morse hamnade vi mitt i den – tusentals personer på cyklar. Det var helt fantastiskt! Så dåligt väder men ändå cyklar och går så många till jobbet/skolan – heja Danmark!

Som tur var blev vädret aningen bättre vissa timmar, även om det var mest gråmulet, blött och blåsigt så såg vi solen någon gång.

Jag har en Garminklocka och jag uppmätte nästan 30 000 steg per dag i Danmark – turistandet blev träning.

Nu blir vi i England till söndag morgon då planet till Perth går. Jag har inga förhoppningar om att se solen utan det blir bara fler blöta joggingturer 🙂 som tur är är naturen jättefin här och kroppen kommer få en smärre shock eftersom det är jättekuperat.