Att börja gilla cykling…

För två år sedan, under första månaderna av 2017 var jag som mest engagerad i min löpning. Det var en nyförälskelse efter min tenniskarriär och jag blev bättre ganska snabbt. Jag minns att jag sa till några vänner som då höll på med cykling att jag ALDRIG skulle börja cykla landsväg/utomhus. Spinning höll jag på med som variation till löpningen i alla fall en gång i veckan men att cykla ute tyckte jag bara verkade farligt, tidskrävande, krångligt och dyrt.

Någon månad efter det kom min första långvariga löparskada och den sommaren fick jag börja se på alternativträning då jag insåg att det skulle ta flera månader tills jag skulle kunna springa igen. En kollega som då skulle börja cykla landsväg pga av att göra en klassiker för första gången lurade då med mig som träningspartner. Ska jag vara ärlig var de turerna den första sommaren ingen höjdare. En hel del i regn och rusk och på en gammal sportcykel med vanligt rakt styre och vanliga pedaler. Men att vi gjorde det tillsammans som nybörjare och kämpade oss fram gjorde det ändå motiverande. I slutet av sommaren, sent i augusti 2017 köpte jag mig en ”riktig” racer och hann med något pass innan hösten föll in.

Under sommaren 2018 lärde jag mig att älska cyklingen. Så många soliga dagar, så mycket nytt umgänge och gemenskap, jag fann triathlon där cyklingen är en stor del och eftersom jag fortfarande inte kunde springa men älskade att träna ute var cyklingen ett bra alternativ. Att jag tvingade mig ut i början trots att det inte var så kul, att jag skaffade mig en lite bättre cykel och försökte lära mig mer om cykling av andra och läste på gjorde att jag tillslut började gilla det.

Så med det sagt är mitt tips att fortsätt kämpa. Precis som att det tar lång tid att få in en ny vana kan det ta lång tid till att inse att man gillar något! Ju mer jag lärde mig, ju mer gillade jag det.

Det bästa är att jag har så mycket kvar att lära! Både när det gäller cykling generellt, cykelteknik men framförallt att ta hand om min cykel och att laga punktering osv! Någon som vill ha en mecka-kurs med mig? ?  

Kram från Sofia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *