Team Rynkeby god morgon

Har ni också sett gängen med gula cyklar som verkar finnas överallt? På motionslopp men även lite var stans med sin iver att samla in pengar till barncancerfonden och deras uppfinningsrikedom är gränslös.

Jag har varit i kontakt med Susanne Bata Sundin för att få veta lite mera om det här gänget . Det låter onekligen som ett bra upplägg att kombinera sitt intresse för cykling med att samla in pengar till barncancerfonden.

Susanne är en av 11 tjejer i teamet och de vill gärna att flera tjejer söker.
Foto: Tobias Gullstrand.

Det startade i Danmark på företaget Rynkeby och har blivit större och större. Nu finns team i hela norden och Tyskland och är nu Europas största välgörenhetsorganisation.

Susanne cyklar med team Rinkeby god morgon Dalarna som är det nordligaste teamet. Hon blev med för att hennes sambo ville cykla och tyckte det skulle vara roligt att dela upplevelsen. Innan hade hon inte cyklat landsväg utan mest i skogen. Teamet lägger ner mycket tid på att träna i grupp på klungkörning så att det fungerar och så att man kan hjälpa varandra. Fokus ligger på att cykla säkert och inte så fort , alla ska kunna vara med. Snittet ligger på 25-28km/h. Men, ja det behövs tränas för varje år cyklar teamet till Paris tillsammans. En av de jobbigare bitarna är backen uppför Mur de Huy.

Susanne på väg uppför Mur de Huy som är 24% som brantast.
Foto: Tobias Gullstrand.

Framme i Paris möts 2000 cyklister den 6 juli efter en otrolig resa tillsammans.

Sammanhållning och vänskap är en viktig bit av varför det är roligt att vara med.

Teamen består förutom av 33 cyklister av 7 personer som arbetar med service och allt runt om som ska fungera under resan. Man kan söka till alla platser i teamet . Det är 11 tjejer i teamet och det får gärna bli flera till nästa år. Man strävar efter att gruppen blir så spretig som möjligt. Olika kompetens, ålder och kön. I år är den yngsta född -96 och den äldsta -46. Att man är nybörjare på cykel gör ingenting, här får man hjälp att träna för att orka med cyklingen till Paris. Varje vecka kör man inomhus pass spinning/styrka tillsammans.

Varje cyklist står själv för kostnaden för sin cykel, cykelkläder samt mat och hotell på resan. Man får räkna med att lägga ner 30 000kr första året. Men fortsätter man blir det ju billigare andra året.

Det här med insamlingen går till så att man jobbar i grupper för att hitta på event eller aktiviteter som man vill göra. Naturligtvis finns tips på det från tidigare och sponsorer som hjälper till. Som tack får tex sponsorer synas på kläderna. Bara i Sverige samlade man förra året in 35 miljoner kronor!

Några i teamet har förlorat någon i cancer och några vill göra något bra..
Alla får ett äventyr och nya vänner på köpet!

https://www.team-rynkeby.se/team-rynkeby/ansok-om-deltagande.aspx

https://www.team-rynkeby.se/team-rynkeby-4.aspx

Länkarna är till för er som vill göra en ansökan eller bara vill veta mera.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *