Ny cykel!

Nu är jag ”äntligen” på plats i Perth igen. Efter två kalla och blöta stopp i Köpenhamn och Leek (England) där lite löpning stod på schemat var det skönt att komma ner till värmen. Inte för att det är jättehett, dagstempraturen ligger på 26-30C och på nätterna går det ner mot 17C men det är typiskt Perth-väder – klarblå himmel och lite blåsigt.

Min lagkompis Sabine hämtade min cykel för några veckor sedan och den har stått hos henne och längtat ut på premiärturen ?

Jag har haft turen att varit sponsrad med Liv-cyklar de senaste åren och det här är Liv-cykel nummer 8… snacka om att vara nöjd med ett cykelmärke ?

igår var det äntligen dags! Det tog ett litet tag att byta sadel, styrstam, sätta på flaskhållare och pedaler samt fixa inställningarna på en höft. Jag brukar alltid byta däck, kedja och vevparti till effektmätare men jag har inte hämtat den nya än så det får vänta. Hjulen är visst tublösa så jag bestämde att köra på dem till första punkan, sedan lägga i slangar.

Så, premiärturen – jättekul! Jag är van vid Di2-växlar men valde den här gången att ha mekaniska så det var en liten omställning. I jämförelse med min förra Liv är den här betydligt lättare. Geometrin är också annorlunda och påminner om min allra första Liv som jag älskade. Det ska bli kul att prova några kuperade turer på den eftersom den är tänkt som en klätterhoj ? får se hur min kropp håller upp bara efter att ha varit i platta Karlstad ?

Igår körde jag 70km och idag 60km, får se hur många det blir innan veckan är slut – jag planerar många ?❤️

Södra Perth

Ha en bra vecka!