Att försöka få pannbensträningen njutbar…

Helgen stod för dörren och härliga cykelpass likaså! Vi har ju ynnesten att ha varandra och vi har familjer med tålamod som få!
Vi har även en gemensam egenskap där båda två har lika svårt att banga en inplanerad cykelrunda! Den här helgen blev det två rundor som kanske inte alldeles självklart kvalar in under vår benämning Njutarcykling men så här på söndagkvällen, när vi torkat och träningsvärken i benen efter backträningen igår gör så där gott-ont, så…Jo, visst njöt vi väl ändå av helgens båda rundor? Man ångrar ju aldrig en runda…Det har vi lärt oss och tagit med oss som ett av våra mantran!


Fredagar har sedan en tid tillbaka fått en extra guldkant! I största möjliga mån kör vi Cykel-AW hem från Halmstad och ut till Steninge, en sträcka på knappt två mil om man kör raka vägen. Men det gör man inte på en Cykel-AW. Då cyklar man förstås den vackraste vägen, oftast utmed kusten. Och då blir det oftast lite längre! (Här får vi nog slänga in ett tack till våra familjer att vi har möjligheten att sladda in i respektive hus när fredagskänslan redan infunnit sig. Har vi tur har någon annan också tänkt på fredagsmyset, mat och annat)

Hittills har vi nästan trott att fredags-vädret bara kan vara fint men i fredags visade prognosen något helt annat!

Vår sms-konversation på morgonen löd så här…

När vi mötes efter jobbet var vi redan som två dränkta katter men med en känsla i kroppen av lyx att vi ändå skulle få cykla hem! Vi har två kommande cykelevent framför oss som kräver lite extra träning, närmst till hands ligger ju Dirty Halland nästa lördag som är 150 km långt och med en hel del höjdmeter! Dirty… det tränade vi på i fredags kan man säga…Det regnade på alla håll och kanter och det var blött och halt (vilket orsakade en luftfärd) men med en paus med nykokt äppelglögg och seg härlig kola i skydd av ett litet hus för får så tog vi oss hem! Det ska erkännas att vi var rätt trötta när vi till slut kom hem. Och blöta ända in till trosorna.

Redan tidigare i veckan hade vi bestämt oss för att cykla backintervaller på lördagsmorgonen. Just där och då, när väckarklockan ringde satt det rätt långt inne…En riktigt god och mysig långfrukost däremot, ni vet en sån där man nästan kan äta under täcket, i sängen, med starkt kaffe, rostat bröd, en tidning och en katt vid fotändan, lockade hundra gånger mer än att ge sig ut på en gris-smutsig cykel i det fortfarande rätt trista marsvädret. Men som sagt, här bangar man inte lite backintervaller på morgonen för att man råkar vakna lite bekväm…

Vi har hittat ett bra upplägg för backintervaller med garanterad mjölksyra som gäst, men som ger starkare ben! Eftersom vi gillar tanken på att cykling ska gå under benämningen njutarcykling så har vi givetvis gjort en plan för att även göra pannbensträning i backar njutbart….Så här brukar vi överleva våra backpass.
Förslag på ingredienser:

  1. En lång och brant backe. Vår favoritbacke är cirka 100 höjdmeter och ganska lång.
  2. Mörker-då ser du inte hur lång backen är
  3. En stjärnklar himmel, alternativt fullmåne (detta har vi faktiskt prickat in några gånger och det hjälper mer än vad man tror, det är nog någon speciell dragningskraft uppåt då…)
  4. Bra och intressanta samtalsämnen. Ibland kanske även ett eller annat bra beslut fattas under just de här passen (eller motsatsen, alltså ett eller annat mindre bra beslut)
  5. Spara något roligt att berätta till de här passen. Ett skrattanfall i uppförsbacken medför nästan alltid ett välkommet stopp. Det tricket kan man för övrigt köra när som helst när man vill sänka tempot…
  6. Marschaller/kola/bubbel eller vad sjutton som helst som finns uppe på vändpunkten på högsta toppen. Detta säger vi varje gång att vi ska ta med men har alltid glömt hittills. Men ni förstår tanken…

Cykla så många gånger upp och ner som ni orkar. Vi brukar bestämma ett antal varv redan innan. Och ibland så blir det något eller några bonusvarv, då är vi galet nöjda efteråt. Men ibland så svarar ju kroppen bara med ovilja och motstånd. Och då är det ju så att man också kan nöja sig med färre varv. Eller stå över ett varv eller sänka farten ännu mer. All träning som blir gjord är ju den som räknas!!!

Vilka är era bästa tips för att, om möjligt, även få pannbensträningen rolig?


Nu är det färdigcyklat för den här veckan…Nästa helg blir det desto mer. OM vi nu vågar oss på Dirty Halland då???? Vi får väl se…I så fall behöver vi nog vila oss i form fram tills dess. Men en liten Njutarrunda kan det kanske hinnas med i veckan ändå. Hoppas er vecka blir bra, och att det blir någon kul cykling.


Tjingeling från Happybikerchicksen Frida och Lisa