WA-regionsmästerskap i kortbana

Nu har jag varit här i en vecka. Jag känner mig fortfarande lite sliten av tidsskillanderna och resandet men börjar sakta med säkert att återhämta mig. Jag har varit ute på cykeln en hel del men i årincip bara gjort basträning. Idag var jag ute i 4hr och körde strax utanför stan där det är backigt. Det var kul men VARMT! Jag åkte hemifrån strax efter kl 7 för att försöka undvika de varmaste timmarna men ändå var det 35C halvvägs in på turen. Nåja, en ska inte klaga, jag behöver inte vara rädd för isfläckar…

Igår blev det dags för första loppet. Jag var alls inte förberedd och min tränare sa i tisdags att det inte var något jag skulle delta i så jag lade det åt sidan. I torsdags hur som blev Brad tillfrågad om några från mitt lag kunde komma ner eftersom det var få anmälda så jag sa ja.

Loppet var regionsmästerskap i kortbana. Under somrarna körs det kortbana (det är lite för varmt för långa landsvägslopp) så de flesta som startade hade en hel del lopp i benen, utom en viss svenska utan någon intensiv på över en månad… Mitt ”jobb” var att försöka hjälpa Sarah, vår spurtare så gott jag kunde, något som jag såg fram emot.

Loppet gick på en bana om ca 1km och var 40min + 1 varv. Det startade inte förrän mitt på dagen och det var över 35C i skuggan så den soliga banan var rätt varm och jag tror alla kände av det. De första 15min var lugna, sedan var det attacker och tempot gick upp och ner, vilket kändes lite slitigt. Jag hängde dock med och försökte komma iväg någon gång, men alla attacker blev snart upphämtade.

I sista varvet tog min energi slut, Sarah hade en jättebra start på spurten men blev omkörd precis på linjen och slutade 4:a. Det var lite synd men det kommer fler lopp och bättre form för oss båda 🙂

Ett litet försök att komma iväg, inte speciellt framgångsrikt.

Imorgon blir det återhämtning, kanske en platt lugn liten tur längst stranden?

Ni har väl inte missat att de andra ambassadörerna har fått sina supersnygga kläder från 2019s kollektion av cykeltjejer.se? Mina kommer förhoppningsvis snart, de tar en liten omväg till Åmål innan mina föräldrar skickar över dem till Perth 🙂

Ha en bra vecka!