Girlpower på Cykelmässan!

Årets cykelmässa gick av stapeln i helgen och jag var där i Treks monter under lördagen.

En kanonkul dag helt enkelt där jag fick träffa cyklister på alla olika nivåer, vänner och bekanta som kom förbi och hälsade och några av mina ambassadörskollegor. I Treks monter visade vi 2019 års cyklar och det var superkul att få prata cykling en hel dag, jag får liksom inte nog av cykelsnack – vet inte om det är bra eller dåligt. Många ville veta för och nackdelar med stigcykel vs endurocykel. Jag har båda så det var extra kul att förklara mer ingående hur de olika cyklarna hjälper mig vid olika tillfällen.

Jag fick också prata lite om bike packing och gravelbikes, planerar en miniresa på min Checkpoint som jag kommer skriva om lite längre fram i vår. Det roligaste var dock när en kille kom fram till mig full av förundran i blicken och trodde jag var Rissveds. Jag kommer leva länge på det för jag är nästan 15 år äldre J.

Bland utställarna fanns allt från energibars, cykelklubbar och olika cykelresebolag ja ALLT. Flera spännande föredrag hölls också.

Om jag köpte något? Jodå en signerad bok av Fredrika Ek, Jorden runt på 1000 dagar som jag började läsa redan samma kväll så fort min dotter hade somnat. Kan varmt rekommendera boken där Fredrika skriver om sin jordenruntresa på cykel som hon genomförde helt själv. Ensam på cykel genom delar av världen där kvinnosynen är en helt annan än här, girlpower!

Det fick mig att känna en enorm tacksamhet över det liv jag lever som för mig är en självklarhet. Att kunna göra det jag vill när jag vill samtidigt som det är en påminnelse om varför det är viktigt att lyfta fram kvinnor inom idrotten, att tjejer ska promotas och sponsras osv vilket också är anledningen till att Original Teamwear/Kalas lyfter fram oss genom Cykeltjejer.se. Att jag och mina två kvinnliga ambassadörskollegor fanns i Treks monter, att jag guidar tjejcykling för Trek osv. Vi har kommit långt men vi är inte framme. I Göteborg anordnar fler cykelmärken events för just tjejer och jag har någon gång fått en nyfiken fråga om det inte blir omvänt om inte killar får hänga med? Jag kan av egen erfarenhet säga, som är med på en hel del olika events som är öppna för alla – kurser, guidningar mm att jag oftast är en av få tjejer eller faktiskt ensam tjej så visst behövs det.

Ta hand om er och kör hårt!