Teknikträning!

I lördags samlades vi ett glatt gäng på Söderåsen för att träna teknik på brötiga stigar. Wihoo så jädrans skoj jag hade! Jag har suttit mycket på mountainbiken hela vintern, men det har varit övervägande grusväg. Eftersom det är mountainbike jag satsar på i år, och inte grusvägsrally, så börjar det verkligen bli högaktuellt att slipa ordentligt på tekniken!

Jag var lite nervös innan vilket jag alltid blir när jag inte kört tekniskt på ett tag. Det är färskvara det där, framförallt med modet tror jag.. Men det gick fint! Hinder som det tog mig halva förra sommaren att ens våga ge mig på klarade jag som en dans direkt. Det blev en härlig boost för självförtroendet! Alla distanstimmar på hojen har garanterat gjort sitt till ändå, jag sitter riktigt bra och har full koll på hur cykeln beter sig. Och SÅ KUL det är att cykla i skogen hörreni! På stig är det ju liksom PÅ REDIGT.

Mitt bästa tips när du cyklar hemmavid i terräng som du är van vid; välj inte alltid den lättaste vägen. Att våga utmana sig själv är oftast enklare i situationer där vi i grunden känner oss trygga. På slingan du brukar cykla har du många tryggheter – tex att du hittar, att du vet vilka hinder som kommer och när de kommer dyka upp. Så den där stenen som du alltid kör sidan om, prova cykla över den nästa gång. Väljer du oftast vänster sida uppför den brötiga backen så prova höger. Cruisa genom vatten och dynga (jiiippiiiee!) istället för att ta spången som du brukar! när du kommer på nya ställen sen blir det lättare ju fler positiva erfarenheter du har med dig som du kan jämföra med.

Söderåsen här i Skåne bjuder för övrigt på riktigt bra stigar och jag guidar gärna om någon skulle vilja följa med ut på en tur. Att fika på Dagny’s i Ljungbyhed efteråt är obligatoriskt, bara så ni vet ?