Vinterträning

Hej på er igen!

Tänkte skriva några rader om vinterträning. Som ni märker ser det väldigt olika ut beroende på var i Sverige man bor hur man kan träna så här års. För några betyder vintern nästan bara att de behöver klä på sig mera kläder och kanske tvätta cykel lite oftare.

Själv har jag inte lärt mig att uppskatta vintercykling. Vet inte riktigt om det är kylan eller böket runt omkring?

Jag brukar mest gå på spinning av olika slag och andra pass som är konditionshöjande. Gillar att träna i grupp när det är intervaller, blir mycket mera peppad av att kämpa tillsammans med andra.

Kör en del pass på min trainer (som inte är smart) i tvättstugan också.Min gamla racer står där klar hela året så att jag kan gå ner och sätta mig vid dåligt väder. Skönt att slippa kränga av och på det hårda trainerdäcket. Har en app på min IPad som jag lägger in passet så att klockan räknar ner hela passet. Röda siffror på intervaller och gröna siffror på vila. Kör ofta 4:or som är mycket vanliga intervaller ibland cyklister, och två minuter vila. Hög musik i lurar är ett måste såklart.

I år har jag bestämt mig för att variera min träning lite mera under vintern. Jag har alltid gillat att åka skidor. Dels att vara ute och så är det väldigt skonsamt för kroppen samtidigt som det är utmärkt konditionsträning. Perfekt sätt att distansträna på vintern. I år har jag köpt skateskidor och tänker lära mig åka.(kan ju vara lite kämpigt att lära sig nya saker vid min ålder) Eftersom man använder benen mycket mera i fristil är det perfekt inför cykelsäsongen. Skidåkning är även bra core träning som är så viktig i cykling. I alla fall om man vill vara lite mera aerodynamisk och sitta i bocken. Se videoklipp här!

Jag har även börjat cykla på Velodromen i grannkommunen Falun. Ja det är nyttigt att lära sig nya saker . Det är riktigt roligt. Jag kommer att skriva mera om velodromcykling längre fram.

6 reaktioner på ”Vinterträning

  1. WOW! Velodrom! 😀 Det vill jag också. Synd bara att Falun är så långt bort. Härligt med skidåkning också! Heja dig!

    1. Det är så kul! Det finns ju prova på och introduktions kurser på helgerna om man vill göra utflykter.?Som sagt tänker skriva mera om velodromen.

  2. Älskar skidåkning! Tyvärr har vi nästan aldrig snö här hemma i Karlstad. Blir en hel del löpning, wattbike och ganska mycket utecykling vintersäsongen. Så mycket skidåkning som de går att få till! Håller oxå på att lära mig Skate, väldigt rolig skidåkning. Har som mål att köra fristil på Nattvasan, så lär behöva jaga snö och träna så mkt skate de bara går!

    1. Ja det är härligt med riktig vinter . Jag kommer att bli avundsjuk på dig när du cyklar runt i fint vårväder och sopad asfalt i vår.?

  3. Åker eller kasar också runt lite på längdskidor på vintern. Tyvärr finns ingen snö här i Göteborg och skidome har jag aldrig testat (gillar att vara ute i naturen). Det blir en långhelg i Långberget och ett sportlov i Orsa Grönklitt och sen Tjejvasan.

    1. Ja det är såklart inte lika kul med skidor om det är dåligt med snö. Här i Dalarna har vi mera snö i år än på flera år så det är bara att passa på. Lycka till på Vasan!

Kommentarer inaktiverade.