Årets första tävling!

Hejsan! Nu är jag hemma igen efter årets först världscup tävling.

Det är alltid extra nervös inför första tävlingen, man vet inte riktigt hur vinterträningen har gått och jag är dessutom inte toppad. Tävlingen gick mitt i Barcelona. Så det var mycket publik, kul! Eurosport var även där och sände.

Vi kom dit på torsdag förmiddag, körde ett rull pass bara för att känna in miljön. Sedan middag och sova. Fredag gjorde vi ett riktigt träningspass för att väcka kroppen, vi fick även prova hinderna, men inte banan.

Sedan kom Lördagen som var tävlingsdag och jag var riktigt nervös, vi åt frukost och sedan hängde på rummen innan vi åkte till tävlingen som bara var 200m från hotellet.

Tränade 30 min på banan innan lunch, sedan vila innan det är dags för tidskval, tidskvalet gick bra och jag fick 2 tid. Gjorde dom bästa heaten på hela min karriär (hittills), både taktiskt men också energi mässigt. Slösade inte mer än nödvändigt. Detta gav resultatet en andra plats.

Efter sprinten var det dags för xcc (short track, 20 min racing på sprint banan). Detta är en disciplin jag hade svårt för förra säsongen eftersom jag tog ut mig så pass mycket på sprinten precis innan. Men denna dagen kände jag mig stark och slutade 7a, vilket jag är nöjd med!

Eftersom detta var första världscupen så ligger jag just nu 2a i totala världscupen också och fick därför en champangedusch på köpet, vilket aldrig är fel;))

Det var allt för denna gången!

Följ mig på instagram för daglig uppdatering 🙂

// ella.holmegard

Facebook Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *