Ensam är inte alltid stark!

Förra året när jag började blogga här på cykeltjejer skrev jag ett inlägg om att alla borde hitta sin cykelklubb.

I Velodrom CK finns en hel del tjejer som är starka och hjälper nya tjejer att komma i gång med sin träning.

Upplever att tjejer ofta är dåligt representerade i många klubbar och så även i min egen. Många tjejer som jag pratat med säger att de tycker att det är skönt att cykla lite själv eller med en jämngod kompis. Man kan ge sig ut när man vill och kan själv bestämma tempo och längd.

Att pass med enbart tjejer är mycket populärare än blandat kan många hålla med om. När jag har hållit i nybörjarkurser för tjejer är det sedan meningen att de ska fortsätta i våra vanliga grupper faller direkt mer än häften bort. Det kan inte behöva vara så för det vinner ingen på.

Att klara att genomföra ett motionslopp går mycket lättare om du är van att cykla med andra cyklister.

Nu vill jag utmana alla tjejer att söka upp en cykelklubb och en grupp att cykla tillsammans med i vår. Det är dags att ta plats och peppa varandra. Tillsammans är vi starka! Vi kan tillsammans försöka göra det lättare för de som vågar sig till träningen att känna sig välkomna. Att någon bryr sig och hjälper till betyder så mycket när man är ny. Ingen vill känna sig i vägen eller att de ”sinkar ” gruppen. Ni har väl alla känt kraften när någon uppmuntrar och peppar dig att inte ge upp, att överträffa dig själv. I en klubb kan du även hitta både jämnbra cyklister och de där som är lite bättre och lite starkare än dig. Så inspirerande och utvecklande.

Att ta ett fika stopp tillsammans är inte heller fel. Att fika hör liksom till och är en självklar del av cykelkulturen.

I klubben finns även en massa kunskap att ta del av. Teknik, klungkörning, cykelskötsel, hur man tävlar eller kör sitt första motionslopp. Bara att fråga? Att slippa tjata cykel med ointresserade kompisar och familj kan ju alla vinna på, nörda ner dig i cykel med likasinnade.

Här är från dagens fikatur. Första turen i år och nästan alla har vintercyklar. Sopbilen har ännu inte varit ute men våren är här!

Men det som jag tycker är det roligaste är ju alla vänner man får genom cykelklubben. Här är det människor som man inte träffat annars i olika åldrar och kön.

Så kom över den där tröskeln – cykla till den där träningen.

Facebook Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *