Nu ska sommarcyklarna dammas av…

Tjohoooo…Nu börjar äntligen en ny säsong och snart är det premiär för cyklarna med tunna däck. Jag (Lisa) minns så väl när jag skulle börja cykla racer förra våren, efter en lång övertalningskampanj av Frida.
Cykla landsväg jag? Nä fyyyyy så trist, var min förutfattade mening innan jag fastnade för det också. Förresten hade jag inte alls plats med en cykel till, vi bor visserligen i ett hus men saknar helt all slags förvaring för cyklar och annat som man helst inte vill ha i vardagsrummet.

Men Frida är envis (och vill ju alltid mitt bästa), så ett tu tre hade jag låtit mig övertalas att skaffa racercykel och så stod en begagnad men fin racercykel plötsligt i vårat vardagsrum. Det där med en ”fin-cykel” inomhus har ju inga nackdelar alls egentligen. Det ger en snabb glimt av vem som bor i huset och dessutom är den perfekt att slänga kläder på. Maken körde dessvärre med samma inställning vad det gällde surfbrädor, master och bommar, och plötsligt var hela vardagsrummet belamrat med våra prylar men i år har han fått hyra ett eget förråd till sin ”bråte”… Cykeln har fått stå kvar i vardagsrummet, som den lilla juvel hon ändå är!

Snart ska vi damma av, och pumpa upp cyklarna med smala däck igen och ge oss ut på de fina landsbygdsrundorna vi hittade förra våren och sommaren. Cykelrundorna som luktar jordgubbar, kogödsel och rapsfält, dofter vi inte upplever på samma sätt när vi cyklar MTB utmed havet. Mmmmm det kommer också att bli riktigt najs…

Men i dag tog jag ut Pärlan nummer ett för första gången på säsongen. Min sommarcykel!!! Ett, vid rätt tillfälle, nästan lika stort nöje för mig som att cykla på min MTB eller racercykel…

Jag kommer i håg att både maken och sönerna tyckte det var lite onödigt när jag köpte henne, jag hade ju både pendlarcykeln och mountainbiken att cykla på. Men Pärlan kan inte jämföras med någon annan cykel. Med henne cyklar jag lååååångsamt. Till stranden med cykelkorgen fullpackad med fika och badhandduk och hjälmen byts ibland till hatt ( ja förlåt, dumt jag vet) och när håret fladdrar i vinden så är jag ändå rätt nöjd att jag inte har klippt av det riktigt än. Och på Pärlan kan man cykla så där skönt rak i ryggen, med bara ena handen på styret och den andra så där coolt nonchalant i shortsfickan, eller förresten på Pärlan kan man ju till och med cykla utan att hålla i styret som man gjorde när man var barn…

Många trevliga cykelturer har det blivit på Pärlan hittills och av någon anledning är det oftast bara hon och jag på tu man hand. En filt, en bra bok och kanske till och med något gott att dricka ligger oftast i korgen när vi är i väg Pärlan och jag. Badkläder är obligatoriskt…liksom vackert väder!!!

Okey, det blev inte något bad i dag, och inte något bubbel heller, och förlåt, förlåt om jag plötsligt tog ut sommaren i förskott. Men riktigt vackert väder var det och eftersom det är 1 april så blev det i alla fall ett vårskrik. Det är sedan gammalt och ett slags manifest att NU – Nu börjar äntligen en ny cykelsäsong!!! Med såväl breda, smala och snart också feta däck…Jippie!!!

Hej svejs från Lisa / Happybikerchicks

Uppe från Skandinaviens högsta sanddyn kan man skrika vårskrik som heter duga…