Teknikdag med Kraftbolaget i Isaberg

Jag hade en supertrevlig helg. Lördagen spenderades i Isaberg som instruktör för Kraftbolaget. Det var årets första träning där jag är instruktör och förutsättningarna med bike parken och de vackra stigarna runt Algutstorpsjön är fantastiskt bra.

Runt 20 deltagare som fördelades på 3 ledare

Min grupp började i bikeparken. Olika balansövningar, teknik uppför/nerför, bromsa korrekt osv. Vi gick också igenom olika hindertyper som stenkista, hopp/dropp och hur man kör upp för stockar mm. Förmiddagen spenderades i bikeparken och efter lunch gav vi oss ut i skogen för att få en röd tråd i hur vi använder oss av teknikerna på stigen. Det var riktigt roligt att se deltagarna utvecklas. Är det något jag själv ångrar inom cyklingen så är det att jag inte tog hjälp av tränare tidigare. Utvecklingen går snabbare då.

Perfekt väder och stigar för att öva teknik

I söndags kändes det som första riktiga vårdagen, solen sken och i Göteborg börjar man se hur det börjar knoppas och spricka upp. En perfekt dag för trädgårdsfix. Lättskött ska det vara om man inte har så mycket tid och med hjälp av resten av familjen så fick vi iordning det mesta runt huset.

Men för min del är inte vintern slut ännu. Jag planerar en resa på turskidor mellan Abisko och Nikkaluokta, ca 11 mil i våra fantastiskt vackra svenska fjäll. Förberedelserna pågår för fullt med planering av packning osv. Jag ska dela med mig av min resa även om den inte handlar om cykling men den handlar om friluftsliv, njuta av naturen samtidigt som man är aktiv.

Från förra årets resa på turskidor, här på väg upp mot Tjäktla passet 1100 möh.

Ha det bra så länge!

Facebook Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *