Nytt till cykeln.

När våren kommer vill man alltid ha något nytt till cykeln, eller kanske en ny cykel, eller är jag själv på den fronten? 

Har blivit fast i watt träsket. Har man väl börjat så tror jag man blir fast väldigt lätt. Då min puls även är ostabil sedan hjärtmuskelinflammationen så är det osäkert och gå efter den. Effekten vet man alltid stämmer, den kan man lita på. 

Hur ett pass ser ut när man kört med puls, watt & kadens.

Kört med Vector 2s pedaler innan, har vart relativt nöjd. Finns endel mindre bra recensioner om dem. Det jag mest har lagt märkte till var att de var svåra att flytta mellan olika cyklar, man behövde en momentnyckel. Sedan att de kunde ge missvisande siffror. Men jämförde man bara med samma Vector pedaler så var det inget problem. Ensidig vector pedaler är kända för att visa längre watt, och tvärtemot med dubbelsidiga pedaler. 

Nu när vi får en låna cykel att Skoda Cyckling Team, en Canyon under april till september. Så hade jag som ursäkt att jag måste köpa en till effektmätare. Varje cykel måste ha en egen, underlättar också och slippa flytta runt pedalerna mellan cyklarna.

Svårt val vad man skulle köpa, vevarm? Pedaler? Vevparti? Slutade med pedaler igen, fast denna gången Favero Assioma Duo. Rådfrågat massa klubbkompisar och alla sade Favero i stället för Vector 3. Lite synd, gillar servicen Garmin har. 

Intressant och ha effektmätare på båda pedalerna i stället för bara på vänster pedalen. Då kan man se hur ojämnt man trampar. När man är högerfotad brukar man oftast vara starkare i sitt vänsterben. Men för mig var det tvärtom. Hade 51% på höger och 49% på vänster. Men relativt lika stark i båda benen. Går även se rundtrampseffektivitet och pedaljämnhet. 

Lätta att installera och para ihop med cykeldator och appen. 

Bara hunnit cyklat med de tre gånger, men än så länge så är jag nöjd! Rekommenderas, lågt pris också, finns runt 7 tusen!