April, april…

Hej på er! Nu när äntligen våren börjar komma med snösmältning och sol. Jaha, då blir det vinter igen! Ganska typiskt faktiskt när det bara var sopningen kvar för att ta fram landsvägscykeln.

Har haft min cykel på vårservice och fick tillbaka den nyligen. Naturligtvis hos min lokala cykelbutik och bästa Fredric. För snabbare fix som jag inte har verktyg eller kunskap till händer det att jag frågar någon snäll klubbkompis men nu var det en hel del att fräscha upp. Växlar, bromsvajrar, kedja, nya pedaler och en ny styrlinda när jag ändå var i gång. Efter lite ångest (#the Rules ) har jag nu gått ifrån vit till svart. Så vi får se om det känns både praktiskt och rätt eller om det blir byte igen till vitt. Men nu får den vara kvar ett tag. Kedjan är ju viktigt att byta ibland så att inte kassett och framdrev slits onödigt mycket. Brukar sikta på att byta efter 300 mil men ibland missar jag det och ser hur kedjan är för lång och det rasslar. Fy på mig.

Så här såg det ut i dag, fredag!

April är inte bara osäkert väder det betyder också långa ljusa kvällar. Lättare att få till kvällscykling ute efter jobbet. Har fått till några turer sedan sist. Kör fortfarande på min cross så länge gruset ligger i drivor på vägen men längtar efter lättare cykel. Intalar mig själv att jag blir stark av vintercykeln.

Ni ser väl att vi har lite speciella varningstrianglar i Dalarna!

Nu väntar en vecka i Tormelinos utanför Malaga med cykling och förhoppningsvis lite sol. Behöver lite sol på mina vita vinterben. Naturligtvis kommer jag att rapportera ifrån cyklingen där. Dags att packa lite då.

Energi med mera ,gäller att tänka till med packningen.

Passa in bien fin de semana!

Facebook Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *