Rajs rapport – HotCup avd 1 – Store Dyrehave – Hilleröd

Detta är början på ett helt gäng med rajsrapporter från mig i bloggen..det kommer alltid finnas en kortare variant på min instagram: @lindacarolinejansson
Men nu har jag ju chansen att sväva ut och få till massa mer skoj. Får väl börja med att be lite om ursäkt att den inte kom igår söndag som utlovat.. har inväntat alla coola bilder som tas. Mina egna med vitsippor är ju inte lika coola, som ni vet är det ju lite svårt att ta bilder på sig själv när man rajsar…

Då jag mest rajsar i Danmark ?? så kommer ni få hänga med till flera olika platser..den ena roligare än den andra. Givetvis kommer ni få hänga med runt i Sverige men inte i samma omfattning.

Får kanske säga nått om upplägget på cupen som startade igår.
HotCup – 6 avdelningar (3 avd på helgen, då kör man 120 minutet + varvet – 3 avd på onsdagar, då kör man 90 min + varvet). Antingen kör man alla avdelningar eller så kör man bara dom 3 som går på helgen. Jag kör samtliga avdelningar. Alla avdelningar körs på Själland – Danmark. Så jag har mastersdegree i att åka båt. Men väl över i utlandet så är det oftast nära till tävlingsplatsen?

Jag skriver med en viss ordning på min instagram, så jag tar helt enkelt med mig den hit :-)…så blir det ingen förvirring ??varken hos mig eller hos mina trogna följare. Okej… nu kör vi ??

Vädret☀️: Man kunde nog inte önska sig en bättre start på säsongen då det var sol sol sol från blå himmel. När jag kom fram till tävlingsplatsen så var det 14 grader men när jag lämnade DK stod mätaren på 22 grader. Det var skönt att det var lite varmt faktiskt. Allt blir lite lättare.
Banan ?: Vi tar faktan först, ett varv ca 10 km och ca 115 höjdmeter/varv. Det låter inte så mkt.. men my good, det är 115 jobbiga höjdmeter. Ja, vad säger man Store Dyrehave bjuder på danska rötter o lite mera danska rötter o så lite mera rötter. Förutom rötterna så är där massa kul stig, fin fin singeltrack och en massa flow, sådär så man känner wrom wrom under hjulen. DK bjudet alltid på mycket slakmoteåkning och St Dyrehave är inget undantag. Givetvis så bjuds det på ett par riktiga powerbackar också.
Det blev rätt mycket brötande bland rötterna. Gäller att gilla stök med massa rötter annars blir det jobbigt. Det var snustorrt.. dammade när vi alla drog iväg på startloopen. Som ni ser nedan..
Men jag gillar dansk terräng så även om det är jobbigt så är det sjukt kul mest hela tiden.

Lilla Blå?: Min ögonsten, han trivs när det ska stökas runt bland rötter. Han är ju FS så han kommer helt klart till sin rätt här. Inget strul utan han bara skumpade över det jag styrde mot. Han har ju fått ny drivlina så det är fortfarande lite nytt både för honom och för mig.. men det kommer bli tip top. Har fått på mina nya snygga handtag så LB är sehr snygg nu 🙂 Han skötte sig exemplariskt, bara jag som ska vara med och växla när jag ska och helst till rätt växel.
Linda ?: Jo, det märktes att det var årets första race. Det är alltid lite jobbigt innan man liksom kommer in i det. Skulle ju ljuga om jag sa att jag inte blev trött.
Funderar på om jag har startat en säsong med ett 2.15h race.. brukar ha hunnit med något kortare race innan. Men lika bra att gå ut hårt och sen öka eller hur va den nu? Måste erkänna att det var två något stumma ben som rullade över mållinjen. Men jag körde tre jämna varv så det gick fin fint trots allt. Tur man är utrustad med pannben. Äntligen fick mina nya tävlingshjälm komma ut och lufta sig också, har tittat på den här hemma sen i november när jag fyndade hjälmen jag ville ha. Skönt att vara igång, man liksom längtar hela vintern. Inte bara för att man får rajsa och tävla på roliga banor utan man får träffa alla underbara cykeltokar. Årets startfält i D40 är både starkare och flera startande damer än på väldigt länge. Kul att det är många damer som kör :-D.

Hittade några vitsippor också 😀 😀

Hoppas ni också snart får ut och strida på tävlingsbanan.. på söndag kör vi igen. Då blir det X-cup för hela slanten, hoppas kunna få med mig några bilder där ifrån också.. hoppas på att benen vill vara med. You never know..

Keep biking!!
// Linda 🙂