Vitsippor, mjölksyra och pensionärsbänk…

En riktig cykelhelg fick vi igen…En sådan med minnen som kommer att göra gott sig påminda en lång tid framåt. Vi har ju gett oss in i ”cykel-läger-livet” och ska genomföra vår allra första tjej-Mtb-helg nästa helg, så denna helgen var vikt för planering, provcykling, och Ja – helt vanlig njutning också förstås.

När vi bestämde oss för att ordna en Mtb-helg för tjejer, så var det inte för att vara ännu en aktör som lär ut HUR man cyklar Mtb. Detta är inte vi några experter på, vi åker själva däremot gärna på sådana läger. Nej, på vårat läger ska vi möjligen försöka lära ut det vi kan bäst av allt, nämligen Njutarcykla. Men för den skull behöver man förbereda sig precis lika mycket om man står som arrangör. Ni som har lärt känna oss vet ju till exempel vid det här laget hur snurriga vi kan vara ute i skogen när vi ska hitta rätt stigar. Det är inte aktuellt att ”frispela” och chansa när man har 14 förväntansfulla tjejer på led bakom sig, så vi har cyklat både, fredags-, lördags- och söndagsturen flera gånger vid det här laget. Dels vill man ju hitta en så vacker runda som möjligt, och dels lite lagom lätt eller svår runda (beroende på hur man ser på det…) Att cykla på de tänkta stigarna någon vecka före eventet är också bra för att ha koll på hur blött det är i markerna, om något träd ligger i vägen etc.

I helgen funkade allt perfekt och vädret har vi redan lagt in en likadan beställning på…

Premiär för kortbyxor och korta ärmar…I dag hade vi Elin med oss också.

I fredags eftermiddag, på vår rekar-runda á la after work fick vi känna på de första riktigt varma solstrålarna, det var underbart att cykla i kortärmat och höra fåglarna kvittra. Efter en god natts sömn var det sedan en riktig lyx-lördag på gång… En heldag på cykel – för det är ju vad vi rekar för inför nästa lördag. Vi tog det superlugnt och försökte påminna oss själva om att vi i möjligaste mån ska ta det just så lugnt nästa helg. ”Fartcyklister” som eventuellt halkar med på vårat läger är förstås också varmt välkomna men de kommer att få till sig en helt ny dimension – njutartempot!!! (Vi har svårt att tro att någon kan låta bli att uppskatta den dimensionen då och då. Det är ju till exempel nu allt händer i naturen och det är underbart att hinna uppleva det medans man cyklar…)

En titt på klockan så tyckte vi nog ändå att vi cyklat på lite för snabbt (alternativt haft lite för korta pauser). Så nu blev det till att sitta och hänga ett tag på en en bänk, lik två nöjda pensionärer, och titta på änderna och heja på förbipasserande. Det blev också lite filosoferande om hur mycket tid vi kommer att ha till att cykla när vi är pensionärer:) Men det är ju fortfarande rätt långt kvar tills dess!!!

Jorå, på den här bänken ska vi hänga mycket när vi blir panschisar…

Söndagen skulle vi, hör och häpna, cykla igen…Rekar man för en hel läger-helg så gör man…

I dag skulle vi bara reka den korta fredags-turen, men HERREJÖSSES vilken fantastisk vårkväll det var. Inte en chans att vi kunde hålla oss till en kort runda… Vi tog en omväg längs stranden och fick på så sätt även rekat för Månskensrundan vi ska göra på Långfredagen, då det är FULLMÅNE. ’

Nu är det snart helt vitt uppe I NATURRESERVATET Guds Gröna Ängar ovanför Steninge och det var cykellycka upphöjt i två när vi rullade omkring där, medans solens strålar silade sig igenom de fortfarande kala träden.

Cykellycka i vitsipporna…

Som avslutning denna helg så hamnade vi inne i en hage med Highland Cattles…Men det är en annan historia…De är söta men nyfikna och har rätt så roliga men läskiga horn och allra sötast tycker vi att de är när man återigen står utanför staketet.

Visst är de söta, men ser de inte lite luriga ut också…

Nu ska vi njuta av längtan efter nästa helg, då vi ska få träffa en hel drös med härliga tjejer att få njutarcykla med. Och umgås hela helgen med. Vi får nog vila oss i form den här veckan-det blev lite mjölksyra i uppförsbackarna efter ovanligt mycket cykling den här helgen. Hoppas att ni andra får till lite härlig njutarcykling runt om i Sverige, nu när våren verkligen är på gång…

Cykla lugnt – Frida och Lisa / Happybikerchicks