Malaga-ett bra resmål för cykling

Vi kom hit till Malaga i lördags eftermiddag och bor i en liten turistort vid medelhavet som heter Torremolinos. Här är väldigt turistigt. Här finns stranden och alla restauranger och affärer med souvenirer. Och går man upp för berget med slingrande trappor kommer man till centrum. Här finns vanliga spanska hem blandat med hotell. Det är vita hus och massor av blommor över allt. Vädret har varit lite växlande med moln och sol. Men blåser gör det oavsett så cyklingen blir rejält tuff men ibland får man ju vinden i ryggen också. Idag var det riktigt varmt men de första dagarna behövdes både väst och armvärmare.

Första dagen rullar vi förväntansfullt ut på tur , börjar alltid med att ta oss ut ur stan efter stranden.

Här är otroligt vackert när man kommer in i landet lite. Mycket berg och dalar och det går uppåt redan på väg ut ur stan. Att titta på cykeldatorn och kolla snitthastighet kan man bara glömma om man inte ska bli grymt besviken. Bergen och vinden gör såklart sitt och alla trafikljus och farthinder på det. De är väldigt uppfinningsrika när det gäller farthinder och jag har räknat till i alla fall fem olika sorter. I stället kan man öva att stå stilla med cykeln utan att klicka ur vid röd ljusen. Fartguppen kan man hoppa över, alltså läge att bli en tekniskstjärna här nere. ?

Har en hyrcykel som är en Trek domaine SL med 105 komponenter. Den fungerar jättebra. Lite udda emot vad man är van vid ingick hjälm så provar nu giro hjälm den här veckan.
Mycket cykling uppför belönas ibland med sådan här fin utförskörning. Här har vi varit i Villanueva de la conception och på väg till Almogia.

Landskapet är bergigt och klippigt som i en cowboyfilm. De flesta vägar är fina men en dag var vägen bedrövlig på ett ställe men bara att ta det lugnt och hålla på bromsen.

Ser ni broarna och vägen efter klippväggen ? Nej jag stannar på fast mark Området heter Caminito del Rey om någon är sugen på att vandra eller klättra i berg är det här ett super fint område.

Här har verkligen benen fått arbeta och i går tog vi en kort tur för att hinna med lite turistande lite längre bort än vi orkar cykla. Vi var till Gibraltar och gick upp på klippan som är så känd för sina apor och sin närhet till Afrika. Vi var även till den antika staden Ronda uppe i bergen. Fantastiska vyer och gammal arkitektur.

Att vila och äta och dricka gott ingår såklart när jag är på resa. Här visar jag lite cykelbränna när solen tittar fram.

Jag har det toppenbra som ni förstår med cykling och ledighet. Här är det äkta cykelglädje det kan jag lova och kommer ni till Malaga så passa på att ta er en sväng på cykel, det kommer ni att älska. Ha det bra och ta er nu till den där klubbträningen där hemma. Ride on!