Gravel Crush Jönköping

I helgen var det äntligen dags för Gravel Crush i Jönsköping. Arrangörer till eventet: She Rides, La lepre stanca och VOID.

Jag rullade bilen från Kristianstad 06:00 på söndagsmorgonen för att 22 mil senare landa på Sportson i Jönsköping. Den vägen är inga problems, jag har kört den så många gånger att den är som fis i kosmos. Va fasen, köra 22 mil för ett långpass, vaddå…hahaha..

Det var 3 olika längde på rutterna: 69 km, 89 km och 102 km. Jag och Frida valde den längsta, vill ha milen i benen ute. Med en början av dom värsta uppförsbackarna så kände jag hur pulsen bara stack rakt upp. Någon känns inte bra. Det känns inte ok. Det sas inget om att den långa turen skulle ha snabbaste tempot, vilket jag måste få påpeka om det skall vara något jag ska vara negativ till så är det just det. Jag backade av och valde mellan gruppen fram till fikan. Kändes bättre, men kroppen svarade inte som den brukar. Pulsen kom lite högre upp än vanligt, det är inte roligt när det blir så. MEN tack vare underbara ledare och deltagare så var det bara och rulla på och snacka och ha skoj. Vid fikan som tyvärr bara blev…1 minut!? för mig, eftersom jag skulle byta grupp. Den gruppen hade redan pausat en stund. Jag missade kaffet och äppelkakan…snopet…men högg en chokladbiskvi istället, yummie vad god den var!!

Underbart väder, solen lysten på hela turen. Inget skav och massa kvitter från oss deltagare. Vissa saker har en mening. När jag hoppade på kortare gruppen till sista sträckan vid fikan träffade jag på två stycken tjejer som ska cykla Vätternrundan SUB 10 med mig och She Rides. Alltså så himla roligt! Vad är oddsen liksom.

Väl nere vid Sportson så stannade min cykeldator på 85,8 km och har vart rullande i 4:25 timmar. NOT BAD! Jag var ju nästan lite och nosade på 10 milsgränsen. Inte helt missnöjd ändå. Det var verkligen tuffa grusvägar, mycket uppför i vacker natur.

Det var så bra fixat med allt verkligen. Fin goodiebag med flaska och energi från Maurten samt en ass saver och tube från Void. TACK! Nya bekantskaper har skapats i denna fina cykelmagi.

Stort tack till Elna Dahlstrand och Ingrid Kjellström som dragit i detta och fixat.