Ny cykel och nya kläder

För några dagar sedan kom äntligen mina kläder från Cykeltjejer.se – det var som julafton! Förutom en ny uppsättning av jättesköna cykelkläder fick jag löparshorts (modellen marathon), underställ (för både sommar- och vinterbruk), en T-tröja, handduk (för spinning) och lite annat smått och gott.

Ni har säkert sett de fina kläderna på Instagram eller utomhus redan men jag tänkte lägga upp lite bilder på det man kanske inte ser 🙂

Linnet i materialet Dryarn är mjukt och svalt under träningströjan när det är varmt och transporterar bort svett – jag är helnöjd. Jag kände inte av sömmarna eller kanterna under armarna utan märkte bara att jag hade på mig linnet eftersom jag var torr…
Shortsen är av modellen marathon och de är luftiga och rundade så de är lite kortare på sidorna. Jättebra, tycker jag eftersom man undviker skav när de är lite längre på insidorna. Nu behöver jag bara komma ut och springa lite mer… Jag har även på mig den långärmade vinterundertröjan. Den är skön med fleece-aktig insida och har tumhål – tummen upp för det (****observera att jag drog upp ärmarna lite före kortet – mina armar är inte för långa för tröjan… 😉 ****).
Handskar – jag har cyklat med de här i timtal och de sitter perfekt på plats. Jag brukar få lite skav och bli lite obekväm efter någon timma men har inte fått det alls med de här

Jag fick även cykelshorts i materialet RainMen. De är lite varmare och ska klara lite ruggigare väder. Yttermaterialet känns starkt och vädersäkert mot vind och regn och insidan är fleecig. Även ’hängslena’ är fleeciga 🙂 Jag ser fram emot att prova dem när det blir lite svalare här.

Träningshandduken – inte ett spinning- eller wattpass utan den!!!!

I går köpte jag ny cykel – eller begagnad cykel. Jag var ute efter en hoj som jag kunde cykla kortare sträckor på, t.ex. för att handla, till jobbet eller om jag ska ut på kvällen. Jag var egentligen inte speciellt kräsen utan ville mest ha någonting som inte var så stöldbegärligt och så hittade jag en rosa/blå/turkos pärla! Första turen var dock riktigt obekväm och jag bytte sadel till en som är aningen bekvämare så fort jag kommit hem. Cykeln har inga växlar och beroende på preferens kan den vara antigen fixie eller så kan man rulla. Jag är helnöjd! Första riktiga turen till butiken gjordes i den långärmade T-tröjan från Cykeltjejer 🙂

Glad påsk på er!