Rajs Rapport – X-cup avd 1 -Klåveröd

Tiden bara springer iväg… kom ju på att jag inte lagt ut min rajsrapport från förra helgen. Förvirrad tant ??..

Men men..i lördags så va det dax för en ny premiär i en annan cup, nämligen X-cup.
X-cup är 7 race i Skåne, upplägget är att man kör så många varv man hinner på 1h. X-cup är verkligen för alla, här kan alla vara med och köra lungorna av sig. Vissa banor är mer tekniska än andra. men kul med variation, tycker iaf jag.

I söndags så va det dax, Avd 1 – Klåveröd. Men vi tar det i den vanliga ordningen.. ja ni vet.. förvirrad tant annars..

Vädret☀️: Skulle ljuga om jag sa att det va varmt på morgonen.. typ 2 plusgrader. Men solen sken så det va ju nice. Det tog sig under dagen och när jag rullade hem va det riktigt varmt med en 14-15 grader. Verkligen vårväder i södra skåne 🙂
Banan ?: Banan i Klåveröd är rolig men jobbig, som jag skrev i min korta version så petar den mig i sidan hela tiden på mina svaga grejor. Banan är sjukt kul så är det bara. Men man måste gilla sten, rötter och annat bök..finns gott om det i Klåveröd!! Man ska ju över det också. Lucky me så gillar jag ju såntdär. Det är smile från öra till öra ?? mellan försöken att andas ??. Banan är allt annat än platt så det är upp, ner, upp, ner.. lite mera upp o lite mera ner. Där är en riktigt svettiga nerförskörning..gäller att hålla tungan i rätt mun när man ska ner så man inte står på öronen. Gillar man stengärden då är Klåveröd stället to be. På banan ska man över inte mindre än 3 per varv. Gillar man rötter i alla riktningar.. check! Är man snabb på den banan är man snabb överallt. Som att det inte är jobbigt ändå ska man ut och köra på gräs.. pannben, pannben.. Banan har en något seg backe som man ska upp i alla varven inklusive startloopen. Den börjar lite fint med som en slakmota sen bara blir det segt och man får ta i för att man ska upp. Men den är en såndär bra backen ändå… såndär som man kan öva sig på att köra bra i.. just den långa sega backen är inte min starkaste sida.. men kommer upp där med.


Lilla Blå?: LB han kommer verkligen till sin rätt i det här bökiga.. han gick som tåget. Växlade där han skulle.. han är ju så bra min lilla hoj..han bara rullar där jag styr.
Linda ?: Om LB va på G, var det värre med föraren.. det var en trött och sliten Linda som ställde sig på starten. Visste ju redan att det här skulle bli jobbigt men ett bra pass ändå. Att sen banan startar med en seg slakmota/backe gjorde det inte lättare.. men bara ta fram pannbenet och trampa. Man kommer ju upp sen att det inte gick så fort, det kunde man ju glömma för stunden. Men förutom att jag fick slita lite i uppförskörningen så gick det bra. Med en så rolig bana glömmer man allt det jobbiga. Jag rullade runt mina 3 varv och tyckte det var trevligt. Sega ben medför att man på den banan inte är så snabb. Men dom snabba benen kommer, man får bara ha lite tålamod.

I X-cup kör även ett annat tjejgäng, nämligen SingeltrackSisters.. sveriges första racetjej team. Tuffa brudar 😀 Tjejerna i Singeltracksisters jobbar precis som vi för att få flera tjejer att hitta och börja cykla mountainbike. Följ deras framfart i skogen på deras instagram. Så nu när vi var på plats så fick jag ju få till en bild 🙂 Tack Malin, Helen & Jessica

Redan nästa vecka imorrn, vad hände lixom?? Men avslutar påsken med att köra lite Västgötacup i Varberg, har varit och provat banan nu i kväll. Löve den banan alltså.. jag vet inte vilken gång i ordningen det är jag startar där.. 12,13e kanske. Så håll tummen..
Jag har ju en av våra andra cykeltjejer också på plats Anna. Vi förökar oss 😉 Om en vecka är det dax för Danmark igen så blir en hektisk vecka.. fler RR att läsa. MEN som alltid…

Keep biking!!
// Linda 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *