Guidevecka i solen

I torsdags landade första gänget gäster och solcykelkarusellen rullade igång. Wow vilken vecka det har varit! ☀️ Mallorca har verkligen visat sig från sin bästa sida – sol, varmt, magiska vyer och dofter ? I min grupp har vi checkat av en del måsten såsom utsikten i Cala pi, glass i Sa rapita, fika i Petra, klättrat upp till Cura och Valldemossa, besökt terrassfiket i Montuiri, velodromen i Sineu och snirklat oss fram på smala muromgärdade vägar. Vi har sett sköldpaddor, getter och förrymda får – sånt som hör Mallorca till.

Cala Pi

Det är så häftigt att få uppleva hur alla krigar på och flyttar sina gränser – oavsett vilken nivå man är på. Jag hade till exempel med mig en 77-årig man i gruppen som efter 70km cykling kämpade sig uppför stigningen till Cura, det är 5km med 6% lutning i genomsnitt. Hur coolt!? Så vill jag med vara när jag är 70 bast! Har också haft med mig ett gäng riktigt tuffa tjejer, de bara matar på och hur trötta de än är ger de sig inte och håller hela tiden humöret på topp. Jag är imponerad!

Att guida är om möjligt ännu roligare än jag förväntade mig, jag njuter i fulla drag och har konstant ett stort leende på läpparna! Älskar mitt uppdrag. Jag tänkte dock att jag skulle ha massa tid över på kvällen men det blir inte riktigt så, framför allt för att ögonlocken börjar bli tunga redan vid 20-tiden ☺️ Dagen börjar med frukost kl8 sedan är det samling 9:45 och 10:00 rullar vi iväg. Beroende på runda är vi tillbaka på hotellet vid 15-16 och då hägrar obligatorisk afterbike.

Afterbike på takterrassen!

Sedan håller jag stretch och rörlighet 16:30-17:00. Snabbdusch, planera morgondagens runda och sen springa på guidemöte 17:30. Middagsbuffé 18:00 sen lite mingel och oftast någon föreläsning sen godnatt ?

Imorgon blir det en kortare återhämtningsrunda med långfika för mitt gäng som uppladdning inför lördagens kraftprov – Sa Calobra. Några av mina aspiranter är både nervösa och lite spänt förväntansfulla men jag vet att dom kommer klara det galant!