Glad Påsk

Naturligtvis är påsken en religös högtid och en viktig tradition för många men varför sticka under stol med att det betyder lite längre ledighet och tid att göra det man älskar. För mig är det umgås med nära och kära, äta massa godis och att cykla såklart.

Redan på skärtorsdagen tog jag en kort sväng på eftermiddagen eftersom det var helt omöjligt att sitta inne när det varma och soliga vårvädret kommit till Dalarna.

På långfredagen blev det fikatur med några cykelkompisar från klubben. På vägen och fiket märktes det verkligen att många cyklister ville passa på att cykla i det fina vädret. Ja, klart väder betyder ofta kallt på morgonen och varmt på dagen så här års. Så gräsmattan var helt vit av frost i morse och när jag rullade in på uppfarten igen var det 15 grader varmt. Vilket gjorde att fickorna var väldigt fulla på vägen hem.


Tjocka vinter skoskydd och bara ben. De fick helt enkelt inte plats i ryggfickan!
skoskydden (ACC overshoes RainMem ) är annars jättebra på hösten innan vinterskorna kommer på eller nu när vinterskorna just plockats av. Såklart finns de att köpa hos originalteamwear/kalassportswear. De bästa skoskydd jag har och jag har ändå fem olika.

Att hinna klämma lite distans, ja få många mil i benen står alltså på programmet i April. Det blir några som trampas här hemma ibland de röda stugorna och några som trampas i Spanien. Ni vet ju att jag och Johan var i Torremolinos, Malaga förra veckan och om lite mera än en vecka åker jag igen. Då är det dags för min klubb att göra sin årliga träningsresa till Torreveija lite söder om Alicante. Vi är 24 glada cyklister som åker ner så det är riktigt skoj. Mera om det här såklart.


Första landsvägsträningen för säsongen fick en ofrivillig paus då en kille punkterade halvvägs.

Torsångs café ett väldigt populärt cykelfik blad cyklister i Dalarna, inte minst på långfredagen märkte vi.

Kul att vara igång med klubbträningar och fikaturer. Sök upp en klubb att träna med, att vara med redan på våren är toppen. Gör inte misstaget att tänka att jag tränar upp mig själv så jag är lite bättre när jag börjar, då hinner de andra lära känna varandra och träna tillsammans. Ta med en kompis så känns det tryggare om du känner dig blyg och osäker. Eller bara gör det! Vad är egentligen det värsta som kan hända? Alla där har varit nya någon gång och vet hur det känns.


Råkar det rent av vara så att du bor i närheten av Leksand är du hjärtligt välkommen till vår klubb, Brudpiga.

Ha nu en härlig påsk fylld med dina roligheter!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *