När allt faller på plats.

Det var redan i den mörkaste vinter vi gjorde ett kom-ihåg i våra kalendrar – den 19 april. Fullmåne, fredag och inte vilken fredag som helst utan Långfredagen. Som gjort för en månskenscykling!!!

Vi gör så ibland – BOKAR IN när ”mån-kalendern” visar tillfällen att ge sig iväg på cykelrundan senare än vanligt, ackompanjerad av både solnedgång och månsken. Det är så lätt hänt att det inte blir av, på grund av annat som bokats in just dessa kvällar annars. Och att månskenscykla hör verkligen till vår gren av Njutarcykling…

Den här gången lade vi ut cyklingen som ett arrangemang i Cykeltjejer-anda.

Folk fick helt enkelt boka in sig och de 15 platser vi hade gick åt i ett nafs. Självklart var även killar välkomna!

I vår fantasi redan där i januari, var just denna långfredagscykling en magisk upplevelse, och om det var vår kraftfulla visualisering som gav resultat eller bara ödet som ville oss väl även den här gången låter vi vara osagt, men en magisk upplevelse var just precis vad vi fick!!!

Halv sex på kvällen rullade vi iväg, i lugnt njutartempo, ett gott gäng bestående av såväl vana ”snabb-cyklister” som rena nybörjare. Som vanligt började vi med att sätta ”mind-setet” för cykelturen. Att njutcykla är en konst som inte ska underskattas – den kräver träning som allt annat, och belöningen i form av en ny dimension av cykling brukar landa mjukt hos de allra flesta. Vi hade en underbar strandnära cykling norrut, med solen i ögonen och havets inbjudande glitter som extra dimension. När vi vände tillbaka övergick himlens färger i den där rosa tonen som man nästan blir förtrollad av så här års. Precis lagom tajmat, nästan på minuten, när solen dök och en gigantisk fullmåne i stället kom upp bakom trädtopparna var vi framme vid slutdestinationen – båthuset vid Steningen strand. 

Där väntade eldkorgar, marschaller, varm glögg (jag detta var nog sista glöggen på den här säsongen), Steninge kuststations klassiska After-bike-macka och kall öl – och inte minst vår uppbackning i form av äkta män och barn, som återigen fick jobba bakom kulisserna när ”happybikerchicksen” är ute och roar sig…Tända eldarna, sätta på mysmusiken, servera drycken…(tack, tack fina ni!)

En bättre inledning på påskens ledighet kan man inte få – om ni frågar oss. 

Och har ni ännu inte några ”fullmåne-kryss” i era kalendrar så kommer det ju tack och lov nya tillfällen typ en gång i månaden. För njutarcykling, med chans till både solnedgång och månuppgång, det kan vi verkligen rekommendera!

Nu får bilder och filmklipp tala för sig själva…

Frida och Lisa / Happybikerchicks