Till solen

Sitter just nu på ett plan ner till Alicante för lite cykling tillsammans med min cykelklubb Brudpiga. Det är 6e året som vi åker på klubbresa till Torreveija . (Jag har varit med på alla.) Vi är tjugo cyklister som ska ner och slipa formen och grupp cyklingen. Många åker ju iväg för att ha tid att ägna sig åt sin favorit hobby och många har lopp som de vill komma i form till .Men visst är det Vätternrundan som är moroten för att sticka i väg till solen och cykla så här års. Där vi bor är det ju en kamp att få i hop all träning på våren så en sådan här resa är perfekt.

Området kring Torreveija är inte speciellt kuperat , men det finns ändå backar.

För att få en bra runda kring sjön sägs det att man behöver minst 100 mil i sadeln. Jag tycker att det är i minsta laget , och behöver verkligen 300 mil. Nu är det inte bara mil utan det behövs kvalitet i träningen också . Då tänker jag på fart och styrka , eller intervaller och berg om man vill översätta det så.? Men det som är superviktigt när man ska cykla fort i en grupp är ju att cykla tillsammans slipa det där med klungkörning . Hoppas på mycket rolig klungcykling , gärna Belgisk kedja.

Här är gänget som var i väg förra året . I år är vi några flera även om några fick lov att avboka i sista minuten.

Speciellt kul är det att vi får med oss en till cykeltjejer ambassadör. Tuffa Hanna Svensson är med fast hon inte känner oss , än ska jag säga. Men tufft att bara hoppa med på en resa ,mera sådant tjejer!??

Naturligtvis kommer mera om resan i nästa blogg. Håll ut !?