Fjällen & påsklov med barnen – Retreat deluxe

Påsklov och fjällen! Det kan nog inte bli så mycket bättre för vår lilla familj. Jag finner något underbart lugn av att vara i fjällen. Det är som att vi alla tre varvar ner och bara trivs. Ingen stress, inga bråk utan bara mys. Ok, lite bråk men på en helt ok nivå.

Jag uppskattar fjällen i alla väder men under påsklovet var det lite extra magiskt eftersom det bjöds på strålande sol och mycket snö. Så underbart när man kan åka skidor i tunna kläder, utan handskar och sitta och sola sig i snön och bara njuta.

Wilgot åker helt plötsligt de flesta backarna

Det var inte bara fantastiskt väder och underbart sällskap utan även nästan helt tomt på folk i backarna och inga köer i liften. Däremot var det sjukt tungt före både på längden och utför vilket var helt ok med tanke på att solen lyste. Det här var första gången som barnen klarade sig helt själva i backarna och vi kunde åka helt obehindrat runt i liftsystemet.  Det var en helt obeskrivlig känsla efter allt kämpande i backarna med barnen. Det var en sådan underbar frihetskänsla och då menar jag inte bara i slalombacken utan livet i stort. Nu kan vi göra allt tillsammans.

En stunds vila på toppen efter lång dag i backen

Det blev inte så mycket längdåkning som jag hade önskat men det var nog lika bra med tanke på det tunga föret. Jag och grabbarna skidade i alla fall tillsammans till min favoritplats, Samevistet. Spåret börjar med 500 m uppförsbacke från parkeringen och sen är man uppe på kalfjället. Vi hade ett lämmeltåg av andra skidåkare framför oss och solen i ansiktet hela dagen.

Med solen i ansiktet

Min äldsta son skidade 7 km och min yngsta ca 1,5 starka km. Jag är otroligt imponerade av dem, så starka och tjuriga båda två.

Superstarka Winston!

Jag har varit dålig på att besöka fjällen under sommarhalvåret men det ska det bli ändring på. Jag rekade lite MTB-spår nu och ser fram emot cykling i fjällen i sommar. Det kommer att bli underbar terapi för själen och grym träning och förberedelser inför Fjällturen.

MTB-led i slalombacken

Det var magiska dagar med grabbarna. Jag är så glad över att vi har ett sådant starkt gemensamt intresse. Vi lämnade fjällen med fulladdade batterier. På återseende fjällen, Love ya!