Clean Freak

Jag är näst intill besatt av att hålla min cykel hel och ren. Inte på så vis att jag undviker att skita ner den utan snarare att jag är väldigt noga med att göra rent den efter användning så idag tänkte jag tipsa om hur jag tvättar min cykel under vintern.

Jag börjar naturligtvis med att brotta in cykeln i duschen, ett konststycke i sig!

Därefter spolar jag av cykeln med ljummet vatten. Jag lägger alltid lite extra krut på kassetten och borstar om det behövs rent den med en gammal diskborste.

Därefter sprayar jag cykeln med Muc Off Bike Cleaner och applicerar avfettning på kedjan.

Det går lika bra att använda Yes diskmedel eller såpa men jag tycker Muc Off är väldigt smidigt!

När jag sköljt av cykeln noga får den dropptorka en liten stund innan jag torkar av den med en microfiberduk.

Kedjan brukar jag torka av med en våtservett för att få den riktigt ren därefter torkar jag den helt torr med hushållspapper.

Slutligen, mitt bästa tips för dom där märkliga fett-/smutsfläckarna som sitter som berget, vanlig hårspray på en tops. Funkar kanon och skadar inte lacken.

Håll cykeln ren så håller den längre! ♥️

 

5 reaktioner på ”Clean Freak

  1. Sånt här gillar jag! Jag är gammal tävlingscyklist sedan ungdomen och hade då alltid folk som skötte min cykel åt mig. Efter sexton års uppehåll köpte jag i november en cykel igen och har börjat träna lite smått men kan fortfarande ingenting om mekning eller cykelvård! Ganska komiskt ändå ??

  2. Tack för tipsen. Jag ska prova hårsprejstops på min landsvägscykel, den är delvis vit och ser alltid smutsig ut oavsett hur mycket jag skrubbar den. Kan du inte filma hur du får in cykeln i duschen…? 🙂 🙂

  3. Jag har en son som ger min cykel spabehandling ibland. 🙂 Hårsprayen visste jag inte om tidigare.

  4. Åh grymma tips!! Jag är TYVÄRR riktigt dålig på att ge min cykel den kärlek den förtjänar. Får bli bättring nu:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *