Tävlingspremiär i säter

Idag gick årets första riktiga tävling. Det var SWE CUP i Säter. Jag var supertaggad på att få åka dit och tävla. Mest för att det är den officiella starten på MTB säsongen och jag har har verkligen längtat efter den här långa vintern.

Jag var så klart lite nervös inna loppet. Det är nytt år, nya möjligheter men så klart också nytt motstånd. Det här året så är jag äldst i klassen flickor 13-14, och sen så kände jag också att det inte riktigt stämde i kroppen. Men det visade sig vara fel,  jag hade kört väldigt mycket hård träning dom senaste månaderna och inte riktigt vilat ordentligt. Så dom sista veckor innan tävlingen lättade jag verkligen upp, men det kände fortfarande inte helt bra. Så jag var orolig för att jag inte skulle orka hänga med dom andra tjejerna.

Väl på startlinjen kände jag mig ganska cool. Jag hade varit nervös innan men när jag stod i startfållan så var det bara fokus på loppet. Jag fick en jättebra start  och jag var andra cyklist uppför startbacken. Sen gick det utför och upp igen inanna man kom in på singeltracken. Jag låg på rulle ner och upp, precis när vi vek in i skogen så körde jag om och gasade iväg.

Sen var det bara att sätta igång med omkörningarna. Vår klass startade en minut efter pojkar 13-14 och dom var 50 stycken anmälda.  Efter bara två minuter så var vi ikapp dom första och sen gällde det bara att jobba sig igenom deras startfält. Jag kollade inte bakom mig under hela första varvet, jag trodde hela tiden att dom andra tjejerna låg precis bakom mig. När jag gick in för varvning insåg jag att jag hade ungefär trettio sekunders lucka. Då tänkte jag: “bara jag lyckas hålla ut det här varvet så ska det nog gå”. Och det gick!!  Inga krascher inga missar och så jag fick cyklade i mål med händerna i skyn.

Det var en så enormt skön känsla! Hela loppet hade bara varit helt fantastiskt. Banan var torr teknisk och flowig, benen var bra och tekniken satt hela vägen. Det var en stor lättnad, man fick liksom ett kvitto på att alla dom timmarna av stenhård träning som man utstått under vintern  faktiskt hade lönat sig och det bästa är att det här bara var första tävlingen. Jag har en hel säsong framför mig, nästa helg siktar vi mot Lidingöloppet MTB. Ses vi där?