Rajsrapport Varbergs MTB Meeting och starka nerver!!

Alltså vilken vecka det har varit.. snacka om berg o dalbana delux. Gick ut stenhårt med tävling i måndags.. Så här kommer RRen

Varbergs MTB meeting. Som jag skrev förra veckan så vet jag inte vilken gång i ordningen det är jag kör den tävlingen 13e kanske 14e gången.. men jag gillar den banan och den tävlingen sååå mycket.

Vädret☀️: Som oftast så visade Varberg sin bästa sida. Med sol sol sol o riktigt skönt rajsing väder. Det var lite kyligt på morgonen när vi rullade in till tävlingsområdet men det tog sig under dagen och när vi rullade hem igen så höll termometern 20 grader.
Banan ?: Alltså banan är så rolig, den har allt det jag tycker är kul att cykla på. Här finns både A-spår, B-spår o C-spår.. man måste vara lite modig på denna banan, så är det bara. Men jag kör C-spår vid nått hinder, B-spår vid nått och även några A-spår. På banan i Varberg så finns det rötter och så finns det rötter. Som att det inte va nog så är här gott om sten, både stora och små som man antingen ska nerför eller uppför. Här finns gott om små stengärden som man ska över som att det inte räckte så finns här stenhällar man både ska upp och nerför. På banan har man fått till inte mindre än 2 stenkistor – en modell större och en modell mindre. Med åren har man byggt ut banan med flera roliga hinder och den senaste versionen av banan som kom förra året så har man verkligen fått till det, tycker jag iaf. När man kör banan i lite normalt tempo så känns det behagligt och man tänker att det här kommer bli topp.. när man sen ska rajsa på samma bana, då är det kräkjobbigt. Banan i sig är snabb så man står ju på som en iller precis hela tiden, så ja man blir trött 😉
Lilla Blå?: LB är perfekt på denna banan då det är rätt mycket skumpande över rötter och stenar. Han gjorde sitt jobb och körde över allt jag styrde han mot. Han gick som ett skott
Linda ?: Kände mig på G för dagens uppgift. Då jag gillar banan så är det så mycket lättare att ta i tills det svartnar. Dagen till ära så ville både jag och benen att det skulle gå fort, skönt att känna att det går bra. Jag kan säga att jag cyklade runt leende från öra till öra hela tiden, så rolig är banan.. jo man måste försöka andas oxå. Jag skötte mina kort rätt för dagen och kunde rulla in först över mållinjen i min klass D40. Men Ulrika som också körde va inte långt efter så jag kunde inte ligga på latsidan utan det var full gas precis hela tiden. Det var lite trassligt ibland på banan då vi startade tillsammans med H elit, H30, D elit, D30, D50 o så vi i D40. Men skoja min doja vad killarna är snabba.. man bara hör.. nu kommer vi, så svishar det till och dom är förbi. Hatten av 🙂 Men det är alltid kul att få ställa sig på pallen 🙂

Det var premiär för tävlingarna i Västgöta Cupen så det dök upp en och annan kändis 🙂 Alltid lika kul att träffa dom som har varit med från min början i den här sporten 🙂
Då ett stort gäng av Team She Rides tjejerna va till start så passade jag på att ta en selfie med dom – tjejer kan!! Team She Rides o Cykeltjejer *woop woop*

4 snabba brudar från Team She Rides & så lilla jag 🙂

Sen gör vi ett skutt fram till dom där starka nerverna.. har varit ute och tränat i veckan såklart.. i torsdags va jag i Höör och körde på MTB banan i Orup och vad händer.. jag säger det lite snällt – vurpa ibland en massa stenar.. ajaj.. känner att hojen slår i nått. Jag o LB far runt och plötsligt ligger jag som en skalbagge med hojen i luften i en håla vid sidan om stigen. Vet att jag tänkte ”hoppas det var bakväxeln som slog i” kommer loss och upp på fötterna.. tittar på hojen.. ridå.. då har jag smällt i baksvingen i en sten eller två = spräckt. Carbon i all ära.. men carbon och stenar är ingen bra kombo.

Gah.. jehupp, kör tillbax till bilen.. det var det träningspasset. Mög… o jag som har tävling på söndag! Det snurrar ju en del tankar när såntdär händer och man kan ju inte skylla på någon annan än en själv. Det enda man vet att det här blir dyrt.
Fredagen ägnade jag åt att prata med en Specialized S-works dealer som tur är ligger det en här i Helsingborg. Var nere och visade hojen och deras bedömning var samma som min. Prata med försäkringsbolaget.. som för övrigt inte har nån koll what so ever på en MTB, speciellt inte en MTB av det dyrare slaget. Men försökte förklara så gott det gick. Så nu är jag inne i den snurren och som alla vet så kan såntdär ta sin lilla tid. Men ni kommer ju få hänga med på hur det går.. säger bara håll tummarna att det kan gå lite lätt och smidigt och gärna lite snabbt också. To be continued..
Ja, det är okej med mig.. blå är ju en rätt fin färg trots allt 😉 Men det går över.
Men din tävling då???????
På lördagen ägnade jag en stund åt att bygga ihop min gamla stidsvagn LIR (Lady In Red).. är jag glad att jag har kvar min andra ram…japp!!
Lördag eftermiddag stod hon klar för provtur. Jajamensan hon funkar topp ännu.. justerade in det sista under provturen.

Så det blev tävling idag. Men det tänker jag inte prata om nu.. inväntar bilder. Men kan säga såhär.. det gick bra 😉

Keep biking där ute!!
// Linda 🙂