Rundtrampet

Så härligt att cykelsäsongen är här på riktigt och att vädret har levererat så att cyklingen är njutbar! Kanske inte varje pass då det varit enstaka kallare och regniga dagar men absolut majoriteten har levererat sol.

Jag var hos sjukgymnasten på 30k i Skövde i fredags för att ta reda på den troliga orsaken till min skada (stressfraktur i bäckenet och överansträngd sena) och vad jag kan göra för att förhindra fler skador framöver. Det som vi tror är huvudanledningen är att mitt ena ben är 1.5cm längre än det andra vilket har bidragit till att min kropp är sne och olika stark och rörlig på olika sidor = obalans.

Så nu är huvudfokus på att försöka rätta till detta. Jag har fått övningar till att stärka sätesmuskulaturen samt stretcha höftböjaren och träna på min balans.

Detta är även något jag behöver träna på när jag sitter på cykeln. Att ta i och dra med sätet/rumpan mer istället för enbart låren. För att få till detta ska jag trycka och dra rätt under rundtrampet.

Det är teknikträning även i cykling alltså. Hur mycket tänker ni på tekniken i cyklingen?