Tävlingshelg i Holland

Hejsan Hejsan, nu är årets första tävlingsweekend över och jag tänkte göra en liten race report.

Som titeln säger så är jag fortfarande kvar i Holland och gjorde därför min tävlingsdebut (utöver sprint, xce) här. Lördagen bjöd på ett streetrace. Det är ett race på en bana inne i stan, som typ en shorttrack men längre. Damer elit som jag (u23) tävlar med körde 40 minuter. Tävlingen började ganska hårt med att en tjej drog ifrån direkt, jag var inte riktigt med men efter många försök att få gruppen att jobba tillsammans gav jag up och försökte jaga på egen hand. När jag väl fått en lucka till bakomvarande tjejer så kraschade jag vilket ledde till att dom kom ikapp och jag fick jaga dom istället. Slutade ändå 2a denna dag och var väldigt nöjd med hur min kropp kändes.

När jag vaknade Söndag morgon så var jag rätt mörbultad, ett ömt knä, en öm nacke, lite små skavanker på hela högra sidan kroppen och EXTREMT tunga ben gjorde mig något missmodig inför dagens ännu större prövning nämligen mitt första xco i elit klassen och dessutom i Holland som är cykelns hemland. Väl på tävlingsplatsen så körde jag banan och den var (som man kan förvänta sig i detta platta och sandiga land) sandig och ganska platt. Men jag fick upp förhoppningarna för benen kändes bättre än förväntat. Efter genomgången av banan så vilade jag i ca 1h innan uppvärmning. När jag väl satte mig på rullen för att värma upp kände jag att mina ben hade somnat. Dom var i dvala. Efter en dålig start och sovande ben dom första 3 varven vaknade dom äntligen och jag kände igen mig själv och min kropp dom sista 2 varven där jag gick ikapp och om 6 tjejer (skönt). Efter denna upphämtningen slutade jag som 7a, vilket jag är nöjd med.

Så en lyckad tävlingshelg och nu lite återhämtning innan ännu en tävlingshelg.

// Ella.holmegard