Abloc Camp Kalmar 2019

I helgen som gick var det lägret som jag längtat sååå mycket efter. Cykelläger i Kalmar skapat av fantastiska Abloc. Dom kan göra läger av världsklass må jag säga.

Detta läger var inriktning landsväg. Så i fredagsmorse lastade jag in väskor och hakade på cykeln och körde mot Kalmar. Checkade in på Kalmarsund Hotell där alla cyklister som har boende bor. Så lyxigt att få ta med sin cykel in på rummet. Me like!

Första passet gick av stapeln klockan 14:00 från Larmtorget. Indelade i olika grupper efter förmåga och känsla. Jag valde Tjejgruppen. Tjejgruppen skulle ha en snitthastighet på ca 28 km/h. Första passet blir lite ”ryckigt”, man känner inte varann ännu och några har aldrig cyklat klunga innan. Men det gick ändå bra. Trevliga och glada töser hela bunten. Ledarna Lina, Denisé och Matilda tog hand om Tjejgruppen hela helgen. På fredagen blev det nästan 50 km. Vi stannade till på Skogstorps Motorbana för teknikträning och fika. Så himla roligt att få testa svängar på jämn asfalt ch utan bilar. Skönt komma igångpass. Tillbaka till hotellet för middag och föreläsning. Tidigt kväll, viktigt att sova, för lördagen skulle bli långpass.

Lördag 07:00 började dom som ville, varav jag med ett yogapass lett av Lisa Cras. Ett fantastiskt skönt 30 minuters långt yogapass för en stel kropp som ska cykla långt. Sen frukost och avfärd klockan 09:00. Jag körde Tjejgruppen även här. 140 km avverkade vi, det superbra verkligen. Stannade och fikade såklart på det goda hembakade. Fartsegment inlagda där man fick släppa gasen och ”vrida ur trasan”. En regnskur kom ”såklart”, härliga skitfräknar i ansiktet och skitigt cykel. Tillbaka till hotellet, middag på Kalmar Slott, där även lite prisutdelningar ägde rum.

Söndag, sista dagen! Vaknade till hällregn verkligen, men väl i tid slutade det och vi fick uppehåll, sol och en massa vind. Klockan 09:00 står vi givakt på Larmtorget. Tjejgruppen även här. Tanken var ca 100 km, men lite omläggning av rutt så valde ledarna bort en bit som har sämre sikt och mer trafik. Är glad dom valde bort den sträckan. Fick ändå ihop 92 km. Även fartsegment här med. Nu började man känna att energin tömdes. Vinden var inte nådig!!! Tillbaka, finallunch, dusch, packa, kramas, checka ut och köra hem igen mot Kristianstad.

*Summa kardemumma: Vilken helg, så glad jag körde dit, trots att jag åkte själv. Man känner sig så välkommen. Fikan är av världsklass, Maggans kolakakor är amazing! Grupper för alla. Jag valde att köra med samma grupp hela helgen, ju mer man kör och lär känna cyklisterna, ju bättre går det, tycker jag. Vi blev ett team. Fantastiska ledare allihop, engagemang och proffsighet. Jag fick äntligen träffa ansikten som jag bara haft kontakt med genom sociala medier och bloggen. Så skoj att träffa er Lina och Amira, ÄNTLIGEN! Och fått nya bekantskaper och SÅ skoj och lära känna dig en smula Maria. Ja ni ser, jag kan hålla på hur långt som helst.

Ta en titt på Abloc, dom anordnar både landsväg och mountainbikeläger.