XCO Helg

Hejsan Hejsan!

Ännu en tävlingshelg är avklarad men denna gången i Sverige och två stycken XCO. Detta är ju första året som jag får tävla i dam elit klassen så lite nerver var det allt även om det bara var två Västgötacup tävlingar.

Lördagens XCO gick i Hjo och det var jag och min lilla syster som åkte. Lite nervöst eftersom hon inprincip aldrig är med på tävlingar och nu åkte vi själva. Hon var nog mer nervös inför lagningen än vad jag var för själva racet 😉 Banan bestod av mycket singeltrack och knappt några backar och en väldigt kort start sträcka så jag bestämde mig att vara först in på stigen viket jag var. Efter första halva varvet så började kroppen känna av mitt höga öppningstempo och jag fick dra ner på farten och blev då omåkt och halkade ner till fjärde. Vaknade till på andra varvet och körde upp mig till tredje plats men en miss i en teknisk liten backe gjorde att jag förlorade den fighten och fick nöja mig med en fjärdeplats.

Söndagens race gick i Tibro och denna gången åkte jag med pappa. Banan var mer öppen än dagen innan med mycket breda stigar och några lite mer tekniska partier, banan hade även två ordentliga klättringar som vi skulle uppför, dom så kallade skidbackarna (tror inte det var riktiga skidbackar utan dom bara kallas det). Jag bestämde mig för att gå ut hårt även idag eftersom jag är en relativt bra klättrare men inte lika bra när det blir dom plattare partierna där man behöver trycka mycket watt. Sagt och gjort så tog jag starten även idag och ledde hela första halva varvet, när jag då tittade bak eftersom kroppen ännu en gång insåg att jag gått ut alldeles för hårt så såg jag att det bara var jag och en tjej till, hon gick upp jämsides och vi klättrar båda backarna tillsammans och höll ihop hela varvet. Inför varvning så var det lååååånga platta partier där jag inte hade något att sätta emot, åkte som ett gummiband bakom henne och gjorde allt för att inte tappa men det gick för fort. Saktade ner och fokuserade på att hitta mitt tempo dom 3 återstående varven och åka extra fort på dom partierna som jag visste var mina styrkor. Jag höll jämt avstånd till henne och drygade ut bakåt hela racet och slutade som en nöjd tvåa.

Nu är min korta tid som XCO cyklist över för den här gången och jag skiftar mitt fokus tillbaka till XCE och världscupen i Frankrike om ca 3 veckor.

// Ella.holmegard

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *