Kraftbolaget på Varbergs MTB Q-camp

Jag hann knappt komma hem från min skidresa innan jag satt på cykeln i Varberg som gästinstruktör i Kraftbolagets regi på Varbergs MTB Q-Camp.

Varbergs MTB Q-Camp är ett cykelläger ordnat av Varbergs MTB för tjejer. Alla nivåer är välkomna och deltagarnas schema innehöll teknikpass med oss från Kraftbolaget, MTB turer, föreläsningar, yoga, god mat mm.

Som instruktör vill man att deltagarna ska ha roligt samtidigt som de ska utveckla sin teknik. Vi behövde hitta lämpliga ställen där man kan träna tekniska moment på olika nivå – det skulle passa lägrets ca 40 deltagare. Så Helena, Kajsa och jag tog en tidig morgon för förberedelser. I bilen på väg till Varberg gick vi igenom olika hinder som finns längs MTB banan där. Deltagarna skulle vara uppdelade i grupper och grupperna skulle rotera mellan oss tre instruktörer

Jag valde tre ställen längs banan, ett litet dropp där deltagarna kunde välja linje och svårighetsgrad. En lite brantare sandig uppförsbacke med rötter där man kunde testa olika linjer. Jag hade också en stenkista där vi gick igenom linjeval och teknik. 30 min med varje grupp gick fort och det roligaste av allt är att se glädjen och utvecklingen. Gemenskapen, peppen och glädjen är drivkraften när jag jobbar med teknikkurser och guidning!

För oss från Kraftbolaget blev det en fantastiskt kul dag! Vi fick också möjlighet att dela ut en liten present, alla deltagare fick en Cykeltjejer vattenflaska och Kajsa hade med Squirt lube kedjevax.

Ha det gott, hörs snart igen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *